21.4 C
Athens

Ο εκπληκτικός Ζερδεβάς στο FWS: «Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη, στο χέρι μας να γράψουμε ιστορία!»

Ο φύλακας-άγγελος στην εστία της εθνικής με τις φοβερές εμφανίσεις μιλά στο FWS για τον μεγάλο στόχο του μεταλλίου στο Τόκιο και υπόσχεται πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για να επιστρέψουν με το χρυσό

Στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια. Ένα βήμα μακριά από το μετάλλιο μετά τη σαρωτική νίκη με 10-4 απέναντι στο Μαυροβούνιο στα προημιτελικά.

Η εθνική ομάδα πόλο του Θοδωρή Βλάχου δεν σταματά να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και την αήττητη πορεία της στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, με τους παίκτες να δείχνουν πιο παθιασμένοι από ποτέ για να γυρίσουν με μετάλλιο στην Ελλάδα.

 

Την Παρασκευή (6/8, 9:30) η Εθνική θα επιχειρήσει να επαναλάβει τον θρίαμβο της πρεμιέρας όπου νίκησε καθαρά και με εκπληκτική εμφάνιση τους Ούγγρους για να σφραγίσει την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Σερβία – Ισπανία.

Απέναντι στην Ουγγαρία ο Μάνος Ζερδεβάς πιστοποίησε πως η Εθνική έχει βρει τον γκολκίπερ των επόμενων χρόνων. Ο 24χρονος τερματοφύλακας αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών σε αυτή την ανεπανάληπτη πορεία στα ημιτελικά και ανήκει δικαιωματικά στο τοπ επίπεδο με όσα κάνει στις πισίνες.

 

Ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Ντίνος Γενηδουνιάς πέτυχε 5 τέρματα απέναντι στο Μαυροβούνιο. Όλη η ομάδα προέταξε ατσάλινη άμυνα και ο Ζερδεβάς όποτε χρειάστηκε επενέβη, με συνολικά 8 αποκρούσεις σε 12 σουτ. Σε προημιτελικό «ζωής ή θανάτου» στο Τόκιο. Δεν το λες και άσχημα για έναν πρωταθλητή που παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το FWS μίλησε με τον «κέρβερο» στην εστία της εθνικής μετά τον θρίαμβο επί των Μαυροβούνιων και εκείνος έδωσε τη δική του οπτική για τη σπουδαία εμφάνιση αλλά και για το που κρίθηκε η αναμέτρηση:

«Το παιχνίδι πιστεύω κρίθηκε στην άμυνα, εμφανιστήκαμε συμπαγείς και με το πάθος που βγάλαμε στο νερό καταφέραμε να είμαστε αποδοτικοί και στην επίθεση. Ο παίκτης παραπάνω που παίξαμε νομίζω ήταν καθοριστικός για το αποτέλεσμα καθώς και η ενέργεια που βγάλαμε σε όλους τους τομείς του αγώνα», αναφέρει αρχικά και στέκεται και στον εκνευρισμό που έβγαλαν οι αντίπαλοι.

«Πιστεύω ότι τους επηρέασε που έχασαν δύο από τους πολύ σημαντικούς τους παίκτες και έβγαλαν εκνευρισμό που φάνηκε στην επίθεση τους να μην παίρνουν σωστές επιλογές. Ήμασταν συμπαγείς και παίξαμε με πολύ πάθος κι αυτό ήταν το σημαντικό».

Τη διοργάνωση – ανεξαρτήτως θέσης – θα τη θυμάται για πάρα πολλά χρόνια, αφού πρόκειται για την παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιάδα. Και πώς να κρύψει τον ενθουσιασμό του;

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την όλη κατάσταση εδώ. Ελπίζω να ξαναζήσω παρόμοιες στιγμές και στο μέλλον».

 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 4η θέση. Η εκπληκτική ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν αρκείται απλώς σε αυτό αλλά θέλει το χρυσό. «Να γράψουμε ιστορία», όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο Μάνος Ζερδεβάς.

«Δεν ήρθαμε εδώ με το σκεπτικό να βγούμε τέταρτοι. Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη με την απόδοση μας και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια. Το ότι δεν το έχει καταφέρει ποτέ ξανά η εθνική μας ομάδα αποτελεί κίνητρο για εμάς. Όλα τα παιδιά θέλουμε πολύ αυτή τη διάκριση και θα δώσουμε ότι έχουμε στην πισίνα για να το καταφέρουμε. Είναι στο χέρι μας να γράψουμε ιστορία», τονίζει κλείνοντας, δίνοντας το σύνθημα για τον μεγάλο ημιτελικό της Παρασκευής.

Το βέβαιο είναι πως με την εικόνα που έχουν δείξει όλα τα παιδιά, δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη. Και σίγουρα ήδη έχουν πετύχει πολλά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς