14.3 C
Athens

Πόλο: Άμυνα από ατσάλι, σπουδαίος Γενηδουνιάς και άνετη πρόκριση στα ημιτελικά για την Εθνική!

Με απίστευτο πάθος, προσήλωση στο πλάνο και μία άμυνα για σεμινάριο η Ελλάδα πανηγυρίζει μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά στο Τόκιο, για πρώτη φορά μετά το 2004!

Τι πάθος και τι ποιότητα έχει αυτή η Εθνική! Η σπουδαία και ψυχωμένη ομάδα του Θοδωρή Βλάχου «βούλιαξε» το Μαυροβούνιο με 10-4 στο «Tatsumi Water Polo Centre» και πανηγυρίζει μία ιστορική πρόκριση στην 4άδα του Ολυμπιακού Τουρνουά στο Τόκιο, καθώς με την παρουσία μας στα ημιτελικά ισοφαρίζουμε, στη χειρότερη περίπτωση, το καλύτερο πλασάρισμα όλων των εποχών σε Ολυμπιακούς (4η θέση στην Αθήνα).

Τρομερή άμυνα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα από τους Έλληνες διεθνείς, προσήλωση στο πλάνο και απίστευτη ευστοχία, με μεγάλο πρωταγωνιστή του σημερινού προημιτελικού τον ασταμάτητο Κωνσταντίνο Γενηδουνιά που βρήκε δίχτυα 5 φορές σε 10 προσπάθειες!

Ασταμάτητη η εθνική Ανδρών στο πόλο! Η αήττητη ομάδα του Θοδωρή Βλάχου υπέταξε με άνεση και την εθνική Μαυροβουνίου, πανηγυρίζοντας μία δίκαιη και ιστορική πρόκριση στην 4άδα ενός Ολυμπιακού Τουρνουά, 17 χρόνια μετά την τελευταία και μοναδική φορά στην Αθήνα.

Η Ελλάδα κυριάρχησε από την αρχή στην πισίνα, έπαιξε υποδειγματική και σε πολλά σημεία παθιασμένη άμυνα, έχοντας παράλληλα σε μεγάλη μέρα τον σπουδαίο Κωνσταντίνο Γενηδουνιά. Ο πολίστας του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακός, σκοράροντας 5 γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο!

Καταλυτικός και ο Μάνος Ζερδεβάς που δήλωσε «παρών» στις δύσκολες στιγμές και κράτησε τους Μαυροβούνιους στα 4 γκολ. Εξαιρετική λειτουργία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση και φουλ για ένα μετάλλιο στο Τόκιο, κάτι που βάσει απόδοσης και της μέχρι τώρα εικόνας, αυτή η ομάδα αξίζει απόλυτα.

Επόμενος αντίπαλος στον δρόμο προς το χρυσό μία εκ των Ουγγαρία-Κροατία την ερχόμενη Παρασκευή (6/08).

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

Στατιστικά: Η εθνική είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Το Μαυροβούνιο είχε 0/10 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβας, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ιβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς.

Για να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του σπουδαίο προημιτελικού για την Ελλάδα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς