21.4 C
Athens

Στίβος: Ανίκητη η «χρυσή» ΜακΛάφλιν, απίστευτη κούρσα με παγκόσμιο ρεκόρ στο Τόκιο!

Με μία ακόμη κούρσα που θα μείνει στην ιστορία στα 400μ. με εμπόδια των γυναικών, η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καταρρίπτοντας με εμφατικό τρόπο την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών!

Μετά τον Νορβηγό «σίφουνα» Βάρχολμ που έσπασε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ και έγραψε ιστορία στο Τόκιο, σε μία κούρσα που θα θυμόμαστε για καιρό, και η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν πραγματοποίησε μία εκπληκτική κούρσα στον τελικό των 400μ. με εμπόδια, πήρε άνετα το χρυσό και κατέρριψε το δικό της προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Με χρόνο 51.46 η 22 Αμερικανίδα απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στα 400μ. και πέρα από τα εμπόδια του αγωνίσματος ξεπέρασε κι αυτά του παγκόσμιου ρεκόρ, που η ίδια είχε πετύχει πριν 2 χρόνια (51.90).

Με ένα σπριντ που θα το ζήλευαν και οι κορυφαίοι του αθλήματος, η ΜακΛάφλιν άφησε πίσω της στο τελευταίο «50άρι» τις Νταλάιλα Μοχάμαντ και Φέμκε Μπολ, σημειώνοντας παράλληλα την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών!

Η ασημένια Ολυμπιονίκης στο Τόκιο  και παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ντόχα, Μοχάμαντ, σημείωσε 51.58 στη δεύτερη θέση, ήτοι τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και νέο ατομικό ρεκόρ. Χάλκινο για την Ολλανδέζα και νέο ρεκόρ Ευρώπης με χρόνο 52.03. Τι κούρσα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς