17 C
Athens

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Ο Καναδάς «σόκαρε» τις ΗΠΑ και πέρασε στον τελικό!

Η Ολυμπιακή ομάδα Γυναικών του Καναδά πραγματοποίησε τεράστια έκπληξη και απέκλεισε τις ΗΠΑ από τον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά ποδοσφαίρου! Ο Καναδάς επικράτησε των ΗΠΑ με 1-0 στην Κασίμα χάρη στο πέναλτι της Τζέσι Φλέμινγκ στο 75ο λεπτό και για πρώτη φορά θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πέναλτι δόθηκε μέσω VAR από τη διαιτήτρια Κατερίνα Μονζούλ (από την Ουκρανία), σε μία φάση που διαδραματίστηκε στο 72ο λεπτό, όταν η Τίερνα Ντέιβιντσον ανέτρεψε την Ντιν Ρόουζ στο όριο της μεγάλης περιοχής και προς τα δεξιά όπως έκανε επίθεση η ομάδα του Καναδά.

Οι Αμερικανίδες είναι δύο φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες και μετρούν τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη.

Στον τελικό, ο Καναδάς θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία που νίκησε την Αυστραλία στη Γιοκοχάμα με 1-0 χάρη στο γκολ της Φριντολίνα Ρόλφο στο 46ο λεπτό. Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία θα παίξουν στον μικρό τελικό με φόντο το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΠΑ (Βλάτκο Αντονόφσκι): Νέχερ (30′ Φραντς), Ο’ Χάρα (80′ Μιούυϊς), Σόερμπεν, Ντέιβιντσον, Νταν, Ερτζ, Οράν, Λαβέλ, Ουίλιαμς (60′ Πρες), Μόργκαν (60′ Λόιντ), Χιθ (60′ Ραπίνο).

ΚΑΝΑΔΑΣ (Μπέβερλι Πρίστμαν): Λάμπε, Λόρενς, Τζιλ, Μπιουκάναν, Τσάπμαν, Σκοτ, Φλέμινγκ, Κουίν (60′ Γκρόσο), Σινκλέρ (87′ Ουϊτίμα), Πρινς (60′ Ρόουζ), Μπέκι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς