23.5 C
Athens

Σφυροβολία: Εκτός τελικού Αναστασάκης και Φραντζεσκάκης

Πήγαν με όνειρα στο Τόκιο, πάλεψαν, αλλά η μοίρα τους κράτησε εκτός τελικού. Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας αποχαιρετώντας σχετικά νωρίς τους φετινούς Αγώνες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Για τον Χανιώτη πρωταθλητή, Φραντζεσκάκη, δεν έφτανε η συμμετοχή. Είχε βάλει ως μίνιμουμ στόχο την πρόκριση στον τελικό, κάτι που βάσει των φετινών του αποδόσεων μπορούσε να καταφέρει. Ωστόσο η καλύτερη βολή του στα 72,19 μέτρα δεν ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό της σφυροβολίας, γεμίζοντας με συναισθήματα απογοήτευσης τον Έλληνα αθλητή.

Από την άλλη ο Μιχάλης Αναστασάκης επίσης είδε την βολή του στα 73 μέτρα και 52 εκατοστά να του δίνει την 10η θέση στο β΄ προκριματικό γκρουπ, αφήνοντας τον για περίπου 4 μέτρα εκτός τελικού.

Το μίνιμουμ όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 77,50 μέτρα κι αν δεν καταφέρει να το φτάσει κανένας, τότε στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες βολές.

Από τον όμιλο του Αναστασάκη το όριο υπερέβησαν οι Πολ Νοβίτσκι (Πολωνία, 79,78μ.), Ρούντι Γουίνκλερ (ΗΠΑ, 78,81) και Έιβιντ Χένρικσεν (Νορβηγία, 78,79).

Δείτε τις προσπάθειες αλλά και τις δηλώσεις των Ελλήνων πρωταθλητών:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς