19.3 C
Athens

Λιλ – Παρί 1-0: Μετά το πρωτάθλημα, πήρε και το Super Cup!

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας πανηγυρίζει το πρώτο Super Cup στην ιστορία της στο Τελ Αβίβ και σπάει το τρελό σερί των 8 διαδοχικών κατακτήσεων που είχε η φλύαρη Παρί Σεν Ζερμέν

Τον δεύτερο τίτλο στην προπονητική του καριέρα πανηγυρίζει ο Ζοσλέν Γκουρβενέκ που αποτελεί τον νέο προπονητή της Λιλ, διαδεχόμενος τον Κριστόφ Γκαλτιέ.

Οι Λιλουά στο ντεμπούτο του Γκουρβενέκ στον πάγκο τους και στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν 2021-2022 επιβλήθηκαν με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στο Τελ Αβίβ και κατέκτησαν το Super Cup Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Ο 49χρονος Γάλλος προπονητής ξεκίνησε ιδανικά τη θητεία του στη Λιλ, με τον Τσέκα να χρίζεται σκόρερ στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Πορτογάλος βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Κέιλορ Νάβας.

Η Παρί που κατέκτησε 8 σερί Super Cup τα προηγούμενα χρόνια (και έχασε το φετινό από τη Λιλ) έφτασε το 71% κατοχή μπάλας στο δεύτερο μέρος, ωστόσο ιδιαίτερα απειλητική δεν ήταν απέναντι στον σταθερότατο Ζαρντίμ. Οι απουσίες των Εμπαπέ και Νεϊμάρ ήταν εμφανείς, με τον Βαϊνάλντουμ να κάνει το ντεμπούτο του χωρίς όμως να προσφέρει κάτι στο χορτάρι.

Αντίθετα, η Λιλ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τους Μπαμπά και Αραούζο, ενώ φρόντισε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν για να φτάσει σε μια ιστορική κατάκτηση μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες το 1955 και το 2011.

ΛΙΛ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-0

Γήπεδο: Bloomfield (Τελ Αβίβ)

Σκόρερ: 45′ Τσέκα

Διαιτητής: Φριντ (ΙΣΡ)

Κίτρινες: Αραούζο, Ζαρντίμ / Κέρερ, Ντιαλό, Ντράξλερ, Ντανίλο

Λιλ (Γκουρβενέκ): Ζαρντίμ, Τζαλό, Φόντε, Μπότμαν, Ρεϊνίλντο, Αραούζο (85′ Ικονέ), Αντρέ, Τσέκα (79′ Γιαζίτσι), Μπαμπά (85′ Μπράνταριτς), Ντέιβιντ (76′ Γουεά), Γιλμάζ

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Νάβας, Χακίμι, Κέρερ, Κιμπεμπέ (81′ Κουρζαβά), Ντιαλό, Ντανίλο, Ντινά (71′ Βαϊνάλντουμ), Ερέρα, Καλιμουεντό (81′ Γκαρμπί), Ντράξλερ, Ικάρντι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς