21.5 C
Athens

Συγκλονίζει η ασημένια Ολυμπιονίκης Ρέιβεν Σόντερς: «Ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία»

Φτιαγμένη από… ασήμι! Η Αμερικανίδα ασημένια Ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, Ρέιβεν Σόντερς συγκλόνισε και συγκίνησε τους πάντες με τις δηλώσεις της λίγο μετά το σπουδαίο επίτευγμα στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Με μία τρομερή βολή 19.79μ η εκκεντρική και ιδιαίτερη Σόντερς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τη μάσκα του «Χουλκ» να τη συνοδεύει στις προσπάθειες της σε έναν τελικό και ένα άθλημα που της άλλαξε ριζικά τη ζωή.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, πίσω στο 2018 βρέθηκε πολύ κοντά στο να παρατήσει τα πάντα, βάζοντας πρόωρο τέλος στη ζωή της λόγω των ρατσιστικών και ψυχολογικών αδιεξόδων.

«Ήμουνα νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη. Υπάρχουν πολλά στίγματα γύρω από αυτό και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να βρω διέξοδο. Ο στίβος μου αποσπούσε την προσοχή, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν. Μια μέρα ενώ οδηγούσα πέρασε από το μυαλό μου. Νομίζω ότι ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία», ανέφερε σε πρώτη φάση η Σόντερς για να προσθέσει αναφορικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα πολλαπλά οφέλη αυτής της τεράστιας επιτυχίας.

«Για μένα, έχοντας κερδίσει αυτό το μετάλλιο πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για μαύρες μειονότητες σημαίνει τα πάντα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς