12 C
Athens

Πετάει για Τόκιο η Πλατανιώτη, δηλώθηκε η Αλζιγκούζη στη θέση της στο ελληνικό ντουέτο

Με μία ευχάριστη ανατροπή της τελευταίας στιγμής ξεκίνησε ο μήνας Αύγουστος για την ελληνική αποστολή στο Τόκιο.

Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη, που είχε βρεθεί με συμπτώματα κορωνοϊού πριν λίγες μέρες με αποτέλεσμα να χάσει την προγραμματισμένη πτήση της ελληνικής ομάδας, τελικά θα ταξιδέψει για το Τόκιο, μετά τα δύο αρνητικά pcr τεστ στα οποία υπεβλήθη χθες.

Προκειμένου πάντως να αγωνιστεί, θα πρέπει να της δώσουν το «πράσινο φως» οι διοργανωτές, με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζουν.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση της ΕΟΕ:

«Για το Τόκιο ταξιδεύει η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη μετά τα αρνητικά τεστ για τον κορονοϊό που έκανε στην Αθήνα. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αγωνιστεί».

Σημειώνεται ότι οι αγώνες της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Τόκιο αρχίζουν αύριο το μεσημέρι (2/8, 13:30 ώρα Ελλάδας), με τον προκριματικό του ντουέτου, όπου η Πλατανιώτη επρόκειτο να αγωνιστεί μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου.

Τελικά, την ύστατη στιγμή η Μαρία-Ελλη Αλζιγκούζη-Κομηνέα δηλώθηκε ως προσωρινή παρτενέρ της Εβελίνας Παπάζογλου, τη στιγμή που η Πλατανιώτη καταφθάνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και εν τέλει θα μπορέσει να αγωνιστεί στην τρίτη Ολυμπιάδα της ζωής της.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς