17.9 C
Athens

Φένλο – Παναθηναϊκός 2-2: Νέο χάλι κόντρα σε ομάδα της Β’ Ολλανδίας!

Ούτε στο τρίτο του φιλικό στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χαμογελάσει σε κανονική διάρκεια αγώνα. Οι Πράσινοι μετά το 1-1 με την Αλ Τααβόν και τη βαριά ήττα απέναντι στην Άλκμααρ με 3-0, έμειναν στο 2-2 με τη Φένλο (τη του Γιώργου Γιακουμάκη (των 26 γκολ την περασμένη σεζόν), ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής από το φιλικό λόγω ενοχλήσεων.

 

Η Φένλο που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της Ολλανδίας ανέδειξε ξανά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αμυντική τους λειτουργία οι Πράσινοι και τους χτύπησαν νέο καμπανάκι στο τελευταίο φιλικό της ομάδας του Γιοβάνοβιτς επί ολλανδικού εδάφους.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 10′ με τον Μπράκεν να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Διούδη και την αμυντική αδράνεια των Πράσινων για να γράψει το 1-0 με σουτ από κοντινή απόσταση.

 

Σταδιακά ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον ρυθμό του και ξεκίνησε να απειλεί χωρίς να δέχεται μεγάλη πίεση στα καρέ του Διούδη.

Η ισοφάριση ήρθε στο 38′, όταν ο Μαουρίσιο έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Ιωαννίδη, εκείνος έδωσε στον Καρλίτος που γέμισε με φάλτσο στο δεύτερο δοκάρι για τον Αϊτόρ που με την πλάτη έκανε το 1-1.

 

Στο 45′ ο Ενγκμπακοτό συνεργάστηκε με τον Ιωαννίδη που του έδωσε ξανά την μπάλα και εκείνος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2 που ήταν και σκορ πρώτου ημιχρόνου.

 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε οχτώ αλλαγές και ως εκ τούτου ο ρυθμός έπεσε σταδιακά, ενώ μετά το 65′ η ενδεκάδα ήταν εντελώς διαφορετική. Οι Ολλανδοί αξιοποίησαν άλλο ένα λάθος των Πράσινων και ο Φαν Ρούιγεν έγραψε το 2-2.

 

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι ώστε να υπάρξει νικητής και να δοθεί Κύπελλο προς τιμήν του Χέρμαν Τέουβεν του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των Ολλανδών που έφυγε από τη ζωή το 2003. Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Αγιούμπ, Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδης ευστόχησαν και έδωσαν το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό όπως το 2019, με σκορ όμως 5-3 στα πέναλτι.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Διούδης (64′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (46′ Φακούντο Σάντσες), Χουάνκαρ (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Βέλεθ (61′ Σερπέζης), Σιδεράς, Μαουρίσιο (46′ Αγιούμπ), Ρουμπέν Πέρεθ (46′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (46′ Σαβιέρ), Ενγκμπακοτό (46′ Μπουζούκης), Καρλίτος (46′ Μακέντα), Ιωαννίδης (46′ Χατζηγιοβάνης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Παναθηναϊκός – Αλ Τααβόν 1-1

Άλκμααρ – Παναθηναϊκός 3-0

Φένλο – Παναθηναϊκός 2-2 (3-5 πεν.)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς