15.9 C
Athens

Πόλο: Οι Κροάτες «βύθισαν» τους Σέρβους με σπουδαία εμφάνιση του Μπίγιατς!

Στο παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Σερβία και Κροατία, τα είδαμε όλα. Ομηρικές μάχες, πάθος, εναλλαγές στο σκορ και σπουδαίες φάσεις. Οι Κροάτες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος με σκορ 14-12 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μπίγιατς, ο οποίος με μερικές σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε τη νίκη-μισή πρωτιά για την ομάδα του.

Ο νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικός με συνολικά 15 αποκρούσεις και ανταπεξήλθε εξαιρετικά απέναντι στον επίσης ερυθρόλευκο και θρύλο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, Φιλίπ Φιλίποβιτς και την παρέα του.

Μάλιστα, οι πρώην πολίστες του Ολυμπιακού, Ομπράντοβιτς και Γιόκοβιτς οδήγησαν το σκοράρισμα για τους νικητές, μετρώντας από 4 γκολ ο καθένας.

Οι Κροάτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά και προηγήθηκαν 3-0 και 5-1 στην πρώτη περίοδο, αλλά οι Σέρβοι αντέδρασαν, «ροκάνισαν» άμεσα τηη διαφορά και ισοφάρισαν 8-8 με τον Στέφαν Μίτροβιτς στο τρίτο οκτάλεπτο.

Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς, όμως, έδωσε αμέσως εκ νέου προβάδισμα στους “χρβάτσκι”, που ξέφυγαν στη συνέχεια 12-8, με δύο διαδοχικά τέρματα του Λούκα Μπούκιτς κι άλλο ένα από τον Ομπράντοβιτς, και έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Δύο γκολ από τον αρχηγό Φιλίποβιτς για τους Σέρβους.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 1-1, 4-4, 4-4

Τα γκολ:
ΚΡΟΑΤΙΑ: Γιόκοβιτς 4, Ομπράντοβιτς 4, Μπούκιτς 3, Λόντσαρ, Βουκίσεβιτς, Μπούσλιε
ΣΕΡΒΙΑ: Γιάκσιτς 3, Ράσοβιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Μάντιτς, Ραντζέλοβιτς, Ντ. Πιγέτλοβιτς, Πρλαϊνοβιτς, Στ. Μίτροβιτς.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς