17.2 C
Athens

Κιτρινόμαυρος διασυρμός, η Βελέζ πέταξε έξω τη θλιβερή ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έγραψε μια ακόμα σελίδα ευρωπαϊκής ντροπής, αποχαιρετώντας το Conference League (και την Ευρώπη) από τον Ιούλιο...

Η επιστροφή του κόσμου της ΑΕΚ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ συνοδεύτηκε από έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό που αποτελεί κηλίδα στην ιστορία της Ένωσης.

Στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, το Conference League, η Ένωση ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2 από τη Βελέζ Μόσταρ, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την προπονητική και αγωνιστική του καριέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

 

Τι κι αν έπαιζε κόντρα στην 3η της βαθμολογίας στο περσινό πρωτάθλημα Βοσνίας; Η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των περιστάσεων και στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην άσημη Βέλεζ και γνώρισε τον αποκλεισμό που την οδηγεί σε ταραχή από πολύ νωρίς, μόλις από τον Ιούλιο.

Και αν και στο παρελθόν η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει γνωρίσει αποκλεισμούς κι αποκλεισμούς, αυτός δεν έχει την παραμικρή δικαιολογία απέναντι σε μια ομάδα με τρομερά φτωχό σε ποιότητα ρόστερ και με πολύ μικρό μπάτζετ.

 

Η ΑΕΚ απείλησε στο πρώτο μέρος κυρίως με τον Αραούχο που πήρε φανέλα βασικού, αλλά δεν δικαίωσε τον Σέρβο τεχνικό για την επιλογή του, αφού σπατάλησε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Από την πλευρά της, η ομάδα του Ντούντιτς φρόντισε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και εν συνεχεία να απειλήσει – με λίγους παίκτες και πολλή προσοχή – στην αντεπίθεση.

Από την κακή εκτίμηση του Μιτάι, ο Ράντοβατς έκανε το σουτ και ο Στάνκοβιτς επενέβη ενστικτωδώς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ζαΐμοβιτς είδε τον Μιτάι με τάκλιν να του κόβει τον χώρο. Αυτή ήταν η μοναδική καλή – διπλή – στιγμή των Βόσνιων στο πρώτο μέρος.

 

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τον καλά κλεισμένο Λιβάι Γκαρσία να απειλεί ελάχιστα και τον Αλμπάνη να χάνει μοναδικές ευκαιρίες μετά το 80′ με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Ένα λεπτό πριν ολοκληρωθούν τα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ βρήκε γκολ λύτρωσης απέναντι στη Βελέζ Μόσταρ και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έλντερ Λόπες, ο Αλμπάνης γέμισε από το ημικύκλιο για τον Ανσαριφάρντ που πήρε την κεφαλιά-πάσα για τον Μάνταλο και ο αρχηγός της Ένωσης από κοντά έκανε το 1-0 που έδωσε ελπίδες στους Κιτρινόμαυρους.

 

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε τις καλές στιγμές της στο πρώτο μέρος της παράτασης και ασφαλώς με την ψυχολογία στα ύψη λόγω του γκολ του Μάνταλου αλλά και του χρονικού σημείου που αυτό επετεύχθη. Στο 104′ ο μοιραίος Αραούχο δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπογκντάνοβιτς, ενώ ανάλογη – ατυχία – είχε και τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του αρχηγού της Ένωσης.

Από τη στιγμή που το δεύτερο μέρος της παράτασης πέρασε χωρίς ιδιαίτερη απειλή, η Βέλεζ έπαιξε τα ρέστα της στα πέναλτι. Εκεί πανηγύρισε αυτή την ιστορική πρόκριση που τη φέρνει στον Γ’ προκριματικό γύρο απέναντι στην Έλφσμποργκ.

Οι Βόσνιοι είδαν τον Στάνκοβιτς να αποκρούει τα πέναλτι των Γκεορτζίγεβιτς, Βεχάμποβιτς, ωστόσο το δοκάρι του Ανσαριφάρντ στη δεύτερη εκτέλεση των παικτών της ΑΕΚ και η απόκρουση του Μπογκντάνοβιτς στο κακό πέναλτι του Έλντερ Λόπες έφεραν τον Αραούχο στην πιο κρίσιμη θέση.

Ο Αργεντινός φορ είδε τον γκολκίπερ των Βόσνιων να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε και στη συνέχεια ξεκίνησε το πραγματικό μαρτύριο της Ένωσης. Και αυτό δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός, αλλά και η γκρίνια που ξεκινά από τον Ιούλιο…

Η εικόνα της αποχώρησης των οπαδών από τις εξέδρες μιλά από μόνη της.

 

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-0, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Γκεορτζίγεβιτς

0-0, δοκάρι ο Ανσαριφάρντ

0-1, εύστοχος ο Μπραντάο

1-1, εύστοχος ο Τζαβέλλας

1-1, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Βεχάμποβιτς

2-1, εύστοχος ο Σάκχοφ

2-2, εύστοχος ο Τσβιγιάνοβιτς

2-2, ο Μπογκντάνοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Έλντερ Λόπες

2-3, εύστοχος ο Ζβόνιτς

2-3, ο Μπογκντάνοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Αραούχο

 

AEΚ – ΒΕΛΕΖ ΜΟΣΤΑΡ 1-0 (κανονική διάρκεια-παράταση), 2-3 πέναλτι

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σκόρερ: 98′ Μάνταλος

Διαιτητής: Κλάνσι (ΣΚΩ)

Κίτρινες: Βράνιες, Μιτάι, Μιλόγεβιτς (πάγκος), Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Έλντερ Λόπες / Ζαΐμοβιτς, Τσβιγιάνοβιτς, Τσόσιτς, Βεχάμποβιτς, Μπραντάο, Όβτσινα

ΑΕΚ (Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μπακάκης (91′ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μιτάι (69′ Έλντερ Λόπες), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς (62′ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (80′ Αλμπάνης / 91′ λ.τρ. Σάκχοφ), Μάνταλος, Αραούχο

Βέλεζ Μόσταρ (Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Όβτσινα, Ίτσιτς (95′ Μπραντάο), Ζελίκοβιτς, Φερέιρα (69′ Έλντερ Λόπες), Ράντοβατς (86′ Ζβόνιτς), Πρσες (62′ Βρχάμποβιτς), Χασάνοβιτς, Άντζουσιτς (73′ Τσβιγιάνοβιτς), Τσόσιτς (95′ Όσμιτς), Ζαΐμοβιτς (73′ Γκεορτζίγεβιτς)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς