23.5 C
Athens

Τουρκική Ομοσπονδία: Θα φυτέψει ένα δέντρο για κάθε κίτρινη κάρτα και πέντε για κάθε κόκκινη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (TΠΟ) αποφάσισε έπειτα από συνεδρίαση την Πέμπτη (29/7) να ξεκινήσει το πρόγραμμα «TFF Forest», σύμφωνα με το οποίο θα δεσμευτεί για κάθε κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα να φυτεύει ένα δέντρο και για κάθε κόκκινη πέντε δέντρα.

Σε μία πρωτοποριακή κίνησε προχώρησε η τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη δενδροφύτευση.

Έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές που τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανίσει εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων και βοσκοτόπων. η ΤΠΟ αποφάσισε να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, οργανώνοντας μία εκστρατεία δενδροφύτευσης.

Για την ακρίβεια, από τη νέα σεζόν η Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε πως θα φυτέψει ένα δέντρο για κάθε κίτρινη κάρτα που θα δεχθούν ποδοσφαιριστές σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων της, ενώ ο αριθμός των δέντρων θα αυξηθεί σε πέντε για κάθε κόκκινη κάρτα.

«Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να ξεκινήσει το «TFF Forest Project» για να φυτέψει 1 δέντρο για κάθε κίτρινη κάρτα και 5 δέντρα για κάθε κόκκινη κάρτα στα πρωταθλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΤΠΟ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς