21.5 C
Athens

Τούρκοι κομματιάζουν και καίνε αμερικανικά δολάρια (video)

Στα άκρα οι πολίτες της χώρας μετά τις δηλώσεις Ερντογάν κατά ΗΠΑ

Οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο μετά την άρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα και τις απειλές από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για κυρώσεις.

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι η Τουρκία «δεν παραδόθηκε και δεν θα παραδοθεί», κάνοντας λόγο για «οικονομικό πραξικόπημα» εκ μέρους των ΗΠΑ, Τούρκοι πολίτες κομμάτιαζαν και έκαιγαν δολάρια δημοσίως, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και την… πολεμική διάθεση τους εναντίον των ΗΠΑ.

Βίντεο που «ανέβηκαν» στα social media δείχνουν έναν Τούρκο πολίτη να έχει αρπάξει μια χατζάρα και να κομματιάζει τα αμερικανικά χαρτονομίσματα, ένας άλλος… φύσηξε τη μύτη του με αυτά (πάλι καλά που δεν σκούπισε τίποτα άλλο…) ενώ κάποιοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν αμερικανικά δολάρια.

Πριν λίγες ημέρες οι Τούρκοι πολίτες κατέστρεφαν αμερικανικά προϊόντα και ιδιαίτερα ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και κινητά τηλέφωνα, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι στην πυρά έχουν μπει και τα αμερικανικής προέλευσης ρούχα και παπούτσια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς