18.5 C
Athens

Κυρίδου – Μπούρμπου: «Ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε!»

Μετά από μία ονειρική κούρσα οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατάφεραν να πετύχουν αυτό που έμοιαζε με ακατόρθωτη δοκιμασία μέχρι σήμερα το πρωί.

Το ελληνικό δίδυμο της κωπηλασίας πέρα από την ψυχωμένη προσπάθεια που τις έφερε στην πρώτη από την τέταρτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς σε χρόνο ρεκόρ, έκαναν και παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70, το οποίο όμως κατέρριψαν λίγα λεπτά αργότερα οι πρώτες της δεύτερης ημιτελικής σειράς Γκρέις Πρέντεργγκαστ και Κέρι Γκόουλερ από τη Νέα Ζηλανδια, με 6:47.41.

Λίγα λεπτά μετά την τρομερή τους «μάχη» στην Ολυμπιακή ρεγκάτα κωπηλασίας του Τόκιο, οι δυο τους δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της επιτυχίας τους, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι παραμένουν προσγειωμένες μπροστά στο μεγάλο στόχο του τελικού της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7) στις 3:30 ώρα Ελλάδας. Στόχος, βέβαια, το βάθρο και το ολυμπιακό μετάλλιο!

«Ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε! Όσο βλέπαμε ότι πλησιάζουμε τις βάρκες που προπορεύονταν, τόσο βγάζαμε ενέργεια,» δήλωσαν οι εξουθενωμένες από την ηρωική προσπάθεια Μαρίδα Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στη Μεικτή Ζώνη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς