19.9 C
Athens

Ράσφορντ: Για φιλανθρωπικό σκοπό τα 47.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν για το βανδαλισμένο γκράφιτι

Ο Μάρκους Ράσφορντ έδειξε για ακόμη μία φορά το φιλανθρωπικό του «πρόσωπο», αφού με αφορμή τον βανδαλισμό του γκράφιτί του συγκέντρωσε 47.000 ευρώ, τα οποία και θα κάνει δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει βοήθεια με τρόφιμα.

Θύελλα υβριστικών σχολίων και μηνυμάτων με ρατσιστικό περιεχόμενο δέχθηκε μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία στον τελικό του EURO ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ωστόσο, η οργή κάποιων ανεγκέφελων οπαδών της Αγγλίας δεν περιορίστηκε σε ρατσιστικές επιθέσει στα social media, αλλά βεβήλωσαν το γκράφιτί του, που βρίσκεται στην περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο νεαρός άσος.

Ο κόσμος του Μάντσεστερ όμως, έδωσε τη δική του ηχηρή απάντηση, αφού τα μηνύματα μίσους καλύφθηκαν από πολύχρωμα χαρτάκια με μηνύματα αγάπης και στήριξης, που έσπευσαν να δείξουν στον παίκτη ότι δεν είναι μόνος και ότι η πλειοψηφία των οπαδών είναι μαζί του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Sports (@skysports)

Για μία ακόμη φόρα, όσο κοινότοπο κι αν ακουστεί το «καλό νίκησε», καθώς η άσχημη αυτή χειρονομία αποτέλεσε εφαλτήριο για τη συγκέντρωση χρημάτων για καλό σκοπό. Για την ακρίβεια, δημιουργήθηκε μια σελίδα, ονόματι «crowdfunding», όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα με σκοπό την επισκευή του γκράφιτι.

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 47.000 ευρώ, το οποίο και ο 23χρονος Άγγλος θα προσφέρει σε φιλανθρωπικό κέντρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς