18 C
Athens

Τένις: Ηρωική προσπάθεια αλλά αποκλεισμός από την οχτάδα για τη Σάκκαρη

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Σε ένα παιχνίδι συνολικής διάρκειας δυόμισι ωρών, η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε με όλη την ψυχή της για την πρόκριση στην «8άδα», ωστόσο έπεσε πάνω στην πιο έτοιμη και έμπειρη Ελίνα Σβιτολίνα (νο. 4 του ταμπλό), με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

Ένα βήμα πριν την «8άδα», η Μαρία Σάκκαρη έδωσε ό,τι είχε όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Ουκρανίδας, νούμερο 4 του ταμπλό, Σβιτολίνα, η οποία με ανατροπή και 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6) πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά τένις, αφήνοντας την Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκτός συνέχειας.

Η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, μετατρέποντας το 1-4 των πρώτων λεπτών σε 7-5 υπέρ της για να κερδίσει δίκαια και με σπουδαίο τένις το πρώτο σετ. Η συνέχεια όμως της επιφύλασσε κούραση, ατυχία και έλλειψη ψυχολογίας στα κρίσιμα σημεία, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ουκρανίδα αντίπαλός της.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ήρθε σε ισορροπία σχετικά γρήγορα με τη Σβιτολίνα να «σβήνει» δύο σερβίς της Σάκκαρη και να κάνει άνετα το 1-1 (6-3 games).
Στο τρίτο σετ κορυφώθηκε η μάχη και η Σβιτολίνα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-4 και την πρόκριση για τις «8» της διοργάνωσης. Να σημειωθεί πως η σημερινή ήταν η τέταρτη φορά που οι δύο αθλήτριες ήρθαν αντιμέτωπες, μετρώντας, πλέον από δύο νίκες.
Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς