18.2 C
Athens

Πινγκ Πονγκ: Πάλεψε με ψυχή αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες ο Γκιώνης

Πόσο κρίμα! Ο Παναγιώτης Γκιώνης έφτασε ένα βήμα από την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, ωστόσο είδε τον Κορεάτη, Γιούνγκσικ Ζέουνγκ (Νο10 στο ταμπλό) να του «κλέβει» οκτώ match point και να αναδεικνύεται νικητής με 4-3 μετά από μία πραγματική μάχη διάρκειας 88 λεπτών.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική φορά που ο Γκιώνης μένει εκτός των «16» από το Ολυμπιακό τουρνουά. Είχαν προηγηθεί δύο αποκλεισμοί από τον Ιάπωνα Κισικάουα με 4-3, χάνοντας ψηλή μπάλα σε ματς μπολ, ενώ το 2016 στο Ρίο έχασε από τον Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία) με 4-1, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μικτό στο Τόκιο.

Ο Γκιώνης μπήκε δυνατά στο ματς κάνοντας με στυλ το 1-0 μέσα σε 8 λεπτά, συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στα επόμενα σετ, ωστόσο «θόλωσε» για πρώτη φορά στο πέμπτο, όταν και προηγήθηκε με 10-4 αλλά ξέμεινε από ιδέες και δυνάμεις, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα games να καταλήξουν στον Ζέουνγκ, ο οποίος επέδειξε τρομερά στοιχεία ψυχραιμίας και υψηλής τεχνικής.

Ο Έλληνας αθλητής πάλεψε μέχρι τέλος, όμως το όνειρό του για διάκριση στους φετινούς Αγώνες έληξε άδοξα. Ωστόσο, αποχαιρετά το Τόκιο με ψηλά το κεφάλι, καθώς έπαιξε όλα τα ματς στα ίσα, παρά το 41ο έτος της ηλικίας του.

Τα σετ: 11-7, 7-11, 11-8, 12-10, 10-12, 6-11, 12-14

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς