24.3 C
Athens

Οι ομιλίες Περέιρα και Φούσεκ στο διαιτητικό σεμινάριο

Ο επικεφαλής στην ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα είπε τα εξής στους ρέφερι της Super League κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καρπενήσι: 

«Στο σεμινάριο παίρνουν μέρος 26 νέα άτομα, ενώ περιλαμβάνει και πολλές καινοτομίες. Πιστεύουμε στο ταλέντο σας και ότι θα καταφέρετε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Να έχετε υπόψη ότι το ποδόσφαιρο επιδρά στην κοινωνία. Επιβάλλεται αλλαγή νοοτροπίας. Ζήστε τις στιγμές, απολαύστε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να στενοχωριέστε. Να διαβάζετε τους κανονισμούς και να είστε έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Με λίγα λόγια να είστε αφοσιωμένοι στα καθήκοντά σας. Μην ασχολείστε με τα ΜΜΕ. Η ΚΕΔ δεν φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες της. Είμαστε μια ομάδα. Ασχοληθείτε με τα σημαντικά και μην διαβάζετε αυτά τα πράγματα».

Κάποια στιγμή τον λόγο πήρε ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ Πίτρ Φούσεκ. Ο Τσέχος παράγοντας τόνισε με την σειρά του:

«Θα βρίσκομαι συνέχεια στην Αθήνα και στα γραφεία της ΕΠΟ. Ασχολούμαι 30 χρόνια με το ποδόσφαιρο της Τσεχίας, τη διοίκηση και το μάνατζμεντ και τα τελευταία 12 έχω πάει σε 19 χώρες. Τώρα ανέλαβα το πλάνο βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμων. Η ΚΕΔ και το τμήμα διαιτησίας είναι εδώ για να βοηθήσουν. Οι αλλαγές που έκανε ο Μέλο είναι σύμφωνες με αυτά που θέλει η FIFA. Στόχος είναι η βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εύχομαι τα νέα παιδιά να βρεθούν στη θέση του Σιδηρόπουλου. Τα οικονομικά θέματα θα λυθούν με τη συνεργασία της ΕΠΟ και των Λιγκών. Στα υπόλοιπα χρειάζεται αλλαγή σκέψης και νοοτροπίας. Θα βοηθήσει και το VAR».

Στο μεταξύ η ΚΕΔ είπε στους ρέφερι ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να πηγαίνουν μαζί με τους παρατηρητές διαιτησίας στο γήπεδο. Η διαιτητική ομάδα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται σε αυτό τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς