19.9 C
Athens

ΕΡΤ: Η εξήγηση του Λυκουρόπουλου για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια

Ο Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, έδωσε εξηγήσεις για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το πρωί του Σαββάτου (24/7). Μάλιστα, τόνισε πως η ΕΡΤ θα βγάλει και επίσημη ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής στην ΕΡΤ1 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γιώργος Λυκουρόπουλος επισήμανε ότι η ΕΡΤ ζήτησε συγγνώμη τόσο από τον ίδιο τον αθλητή όσο και από τη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση. Παράλληλα, τόνισε ότι προσωπικά ο ίδιος πήρε τηλέφωνο τον Λευτέρη Πετρούνια και τού ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με την εξήγηση του δημοσιογράφου, δεν υπήρχε πρόθεση για τη μη μετάδοση απευθείας της προσπάθειας του Πετρούνια, τονίζοντας πως ήταν επιλογή του σκηνοθέτη να μη δείξει το πρόγραμμα του Έλληνα πρωταθλητή των κρίκων. «Διορθώσαμε ένα τεχνικό λάθος και καταφέραμε να μεταδώσουμε την προσπάθειά του κάποιες ώρες αργότερα» είπε ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, ο οποίος εξήγησε και τον λόγο που δεν υπήρχε feed, λέγοντας: «Δεν επιλέχθηκε κάτι τέτοιο γιατί η παραγωγή είναι τόσο μεγάλη που πιστεύαμε ότι οι διοργανωτές θα δείξουν την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε backup για να δείξουμε την προσπάθειά του».

Όσο για το Eurosport, που έδειξε ζωντανά την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο Γιώργος Λυκουρόπουλος τόνισε: «Είναι κάποια πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία discovery που έχει τα δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει πρωτογενή παραγωγή και κάνει τις δικές του καλύψεις. Η ΕΡΤ δεν κάνει δική της παραγωγή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς