23.8 C
Athens

Ταεκβοντό: Χρυσό μετάλλιο για την Ταϊλανδέζα Γουονγκπατανακίτ

Η Ταϊλανδέζα Πανιπάκ Γουονγκπατανακίτ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 49 κιλών του ταεκβοντό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

H 24χρονη αθλήτρια επικράτησε της Ισπανίδας και μεγάλης έκπληξης της κατηγορίας, Αντριάνα Θερέθο, με 11-10 στο «Makuhari Messe Hall A». Ο τελικός ήταν συναρπαστικός και κρίθηκε οριακά υπέρ της Ταϊλανδέζας!

Η 17χρονη Ισπανίδα Θερέθο, η οποία απέκλεισε στα προημιτελικά την 34χρονη Κινέζα και κάτοχο δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, Γου Τζινγκιού, άρχισε δυνατά στον πρώτο γύρο, παίρνοντας προβάδισμα με 4-2. Στο δεύτερο γύρο, η Ταϊλανδέζα ανέτρεψε το σκορ με επί μέρους 7-2, μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ούσα προηγούμενη με 9-6.

Η Θερέθο με δύο χτυπήματα στο σώμα (από 2 πόντους) ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά στα 7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, η Γουονγκπατανακίτ, με ένα χτύπημα στο σώμα της αντιπάλου της, πήρε άλλους δύο βαθμούς και το χρυσό μετάλλιο!

Οι γύροι: 2-4, 7-2, 2-4.

Τα δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Ισραηλινή Αμπισάγκ Σέμπεργκ, που επικράτησε της Ρουντιγέ Γιλντιρίμ από την Τουρκία με 27-22, και η Σέρβα Τιάνα Μπογκντάνοβιτς, η οποία νίκησε τη Μιγιού Γιαμάντα από την Ιαπωνία με 20-6.

Η οκτάδα του τελικού:

1. Πανιπάκ Γουονγκπατανακίτ (Ταϊλάνδη) ΧΡΥΣΟ

2. Αντριάνα Θερέθο (Ισπανία) ΑΣΗΜΕΝΙΟ

3. Αμπισάγκ Σέμπεργκ (Ισραήλ) ΧΑΛΚΙΝΟ

3. Τιάνα Μπογκντάνοβιτς (Σερβία) ΧΑΛΚΙΝΟ

5. Μιγιού Γιαμάντα (Ιαπωνία)

5. Ρουντιγέ Γιλντιρίμ (Τουρκία)

7. Γου Τζινγκιού (Κίνα)

8. Τάι Κιμ Τουγέν Τρουόνγκ (Βιετνάμ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς