24.7 C
Athens

NBA: Απόλυτος MVP των τελικών ο σπουδαίος Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ζει απλά το όνειρο, αλλά έχει τη δύναμη να το μεταβιβάζει και στις επόμενες γενιές. O «Greak Freak» έφτασε στη γη της Επαγγελίας και πήρε αυτό που βάσει απόδοσης, επιμονής και ονείρου άξιζε απόλυτα: το δαχτυλίδι του ΝΒΑ!

Kαι μάλιστα το έκανε με στυλ! Ο σπουδαίος Έλληνας σούπερ σταρ πήρε κυριολεκτικά από το χέρι τα «Ελάφια» οδηγώντας τα στην μεγαλύτερη σκηνή του μπασκετικού πλανήτη. Ο Γιάννης αναδείχθηκε, όπως ήταν λογικό μετά και τη σημερινή του 50άρα απέναντι στους Σανς, ως ο απόλυτος MVP της σειράς των φετινών τελικών, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία NBA που πετυχαίνει 50 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε σειρά τελικών!

Με λίγα λόγια, παίρνει την κούπα του πρωταθλητή αλλά και το ατομικό βραβείο του MVP σπίτι του, καταρρίπτοντας μερικά ασύλληπτα ρεκόρ.

Ο Γιάννης κατάφερε στη δική του μεγάλη βραδιά να ακουμπήσει και κάτι από το μεγαλείο του Μάικλ Τζόρνταν, καθώς σημείωσε 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο θρύλος των Μπουλς πίσω στο 1993.

Επιπλέον, ο Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals και ο πρώτος μετά τον Σακίλ Ο’Νιλ που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά ματς αυτής της φάσης του πρωταθλήματος.

Με μία λέξη; Μυθικός!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς