21.8 C
Athens

Σαρλερουά – ΠΑΟΚ 0-2: Σκόραρε ο Ολιβέιρα, χαμογέλασε ο Λουτσέσκου

Στο τρίτο φιλικό του ΠΑΟΚ ήρθε η δεύτερη – ανεπίσημη – νίκη με την υπογραφή των Τόμας Μουργκ και Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος πρώην φορ της ΑΕΚ έκανε το ντεμπούτο του και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ενώ ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός είχε ασίστ και γκολ στο 2-0 απέναντι στη Σαρλερουά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν βελτιωμένος συγκριτικά με το φιλικό κόντρα στην PSV όπου παρουσιάστηκε νωχελικός σε άμυνα και επίθεση. Η πρώτη του καλή στιγμή καταγράφηκε στο 24′ όταν ο Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ – εις διπλούν – τον γκολκίπερ της Σαρλερουά, ενώ στην επαναφορά ο Εσίτι εκτέλεσε ψηλά άουτ.

Η ενέργεια που έβγαλε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ οφείλεται εν πολλοίς στα ανεβάσματα του Ροντρίγκο (οι Βέλγοι χτύπησαν στην πλάτη του) αλλά και στην παρουσία του… αποξενωμένου Ουάρντα. Ο Καγκάβα δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο μέρος, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε εντελώς την ενδεκάδα. Στο 47′ ο Μουργκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ολιβέιρα έπιασε το γυριστό σουτ και έγραψε το 0-1.

Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Μουργκ έπιασε φοβερό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Βέλγοι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει νωρίτερα, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ριμπέιρο στο 65′ αλλά και την προσπάθεια του Ζιλέ στο 72′.

ΠΑΟΚ (Α’ ημίχρονο): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εσίτι, Ουάρντα, Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Σφιντέρσκι

ΠΑΟΚ (Β’ ημίχρονο): Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Τσιγγάρας, Νινούα, Μουργκ, Τζόλης, Βρακάς, Ολιβέιρα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς