22.4 C
Athens

Καναβάρο: Ο Κιέζα είναι καλύτερος από τον πατέρα του, θα έδινα στον Μέσι τη Χρυσή Μπάλα

Ο Φάμπιο Καναβάρο έχει βιώσει στο πετσί του τις στιγμές δόξας με την εθνική Ιταλίας και αφού πανηγύρισε με την ψυχή του το πρόσφατο τρόπαιο της χώρας του στο Euro, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νέα γενιά του ιταλικού ποδοσφαίρου, που διαπρέπει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός της Σκουάντρα Ατζούρα έδωσε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Tuttosport», στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε την εκτίμηση του προς το πρόσωπο του Φεντερίκο Κιέζα, τον οποίο και χαρακτήρισε καλύτερο από τον πατέρα του Ενρίκο, αλλά και την προτίμηση του στον Λιονέλ Μέσι όσον αφορά την βράβευση για τη Χρυσή Μπάλα του 2021.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καναβάρο:

«Θα πρέπει να χαρακτηριστούν Άγιοι οι Μαντσίνι και Βιάλι ενώ για τον Φεντερίκο Κιέζα έχω να πω ότι είναι καλύτερος από τον πατέρα του, Ενρίκο.

Είμαι χαρούμενος που ο Τζόρτζιο Κιελίνι ήταν ο αρχηγός της Ιταλίας που σήκωσε ένα μεγάλο τρόπαιο μετά από μένα το 2006, επειδή στο Βερολίνο ήταν στις εξέδρες και έβλεπε τον τελικό μας.

Έχω παίξει μαζί του και τον εκτιμώ πολύ. Έκανε ένα σούπερ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», ανέφερε ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής Ιταλίας με την οποία είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006.

Στη συνέχεια, έπλεξε και το εγκώμιο του Τζανλουίτζι Ντοναρούμα: «Μου προκαλεί έκπληξη ότι πριν από το τουρνουά υπήρχαν πολλοί που τον θεωρούσαν όχι έναν μεγάλο κίπερ αλλά έναν απλό καλό τερματοφύλακα. Δεν υπάρχει τίποτα το κανονικά στον Τζίτζο. Αρχής γενομένης από την ηρεμία του που είναι μοναδική, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για ένα παιδί 22 ετών. Θα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Έφυγε από το Καμπιονάτο, αλλά τουλάχιστον θα τον απολαμβάνουμε στην εθνική Ιταλίας».

Ερωτηθείς για το αν θα άξιζε ο Ντοναρούμα τη Χρυσή Μπάλα, είπε: «Όχι, θα έδινα τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι. Είναι το απόλυτο Νο. 1 και ήταν επίσης εκπληκτικός στο Copa America».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς