16.5 C
Athens

Στους 41 οι νεκροί στη Γένοβα – Ξεκληρίστηκε οικογένεια

Το αυτοκίνητό τους ήταν θαμμένο κάτω από τόνους μπάζα μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Στους 41 έχει ανέλθει ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα, καθώς τα ξημερώματα εντοπίστηκε τριμελής οικογένεια που το αυτοκίνητό της ήταν θαμμένο κάτω από τόνους μπάζα.

Μια ομάδα πυροσβεστών εντόπισε τη νύχτα με προβολείς την οικογένεια Τσεκάλα μέσα στο Hyundai της. Ηταν ο πατέρας Κριστιάν, η μητέρα Ντάνα και η 9χρονη κόρη τους Κρίσταλ.

Το όχημά τους εντοπίστηκε μέσα στα συντρίμμια, εντελώς διαλυμένο, κάτω από ένα μεγάλο τμήμα σκυροδέματος, που ήταν μέρος του πυλώνα που κατέρρευσε στην αριστερή πλευρά της γέφυρας. Ο αριθμός των νεκρών, ανεπισήμως, καθώς τα πτώματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλα, ανέρχεται σε 41. Σχετικά με τον αριθμό αυτό, πάντως, υπάρχει μία σύγχυση, καθώς ο προηγούμενος απολογισμός που ήταν 39 νεκροί (επομένως με τους τρεις προσφάτως ανευρεθέντες θα έπρεπε να αυξηθεί στους 42), μειώθηκε κατά έναν με τις αρχές να κάνουν λόγο για 38 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

Αγνοούνται ακόμα δύο άτομα, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι στα συντρίμμια υπάρχουν πολύ περισσότεροι που ακόμα δεν έχουν αναζητηθεί.

Οι συγγενείς γυρίζουν την πλάτη στο κράτος και προτιμούν ιδιωτικές κηδείες

Στο μεταξύ, σήμερα, είναι προγραμματισμένες οι κηδείες των περισσότερων θυμάτων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Ωστόσο, οι οικογένειες  17 θυμάτων έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στην τελετή επιλέγοντας ιδιωτικές τελετές έναντι της δημόσιας κηδείας που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Γένοβας.

«Το κράτος είναι αυτό που προκάλεσε την τραγωδία. Η παρέλαση των πολιτικών μου προκαλεί ντροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα ενός εκ των τεσσάρων νέων από τη Νάπολι που έχασαν τη ζωή τους, ενώ πήγαιναν για διακοπές.

«Δεν θα αφήσω το παιδί μου να γίνει ένας αριθμός των θυμάτων που προκάλεσαν οι αβελτηρίες των αρχών. Δεν θέλουμε μια τελετή-φάρσα, αλλά μια ιδιωτική τελετή» κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς