20.9 C
Athens

Αποκλεισμός του Τσιτσιπά στο Αμβούργο με ανατροπή από τον Κραΐνοβιτς

Ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε την ήττα με ανατροπή από τον Σέρβο που κυριάρχησε, παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα που έκανε ο Τσιτσιπάς

Τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του τουρνουά του Αμβούργου γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μερικές μέρες πριν το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρότι ήταν εκπληκτικός στο πρώτο σετ, ξαφνικά έσβησε τις μηχανές και ο Φίλιπ Κραΐνοβιτς (νούμερο 44 στην παγκόσμια κατάταξη) πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 σετ και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Σέρβος μάλιστα νίκησε για πρώτη φορά τον Τσιτσιπά, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα με 5-0 και παρότι ο Κραΐνοβιτς έκανε μπρέικ, εκείνος έκανε άνετα το 1-0. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Σέρβος έγινε πιο επιθετικός και οδήγησε σε πολλά λάθη τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση μόλις ενός γκέιμ στο δεύτερο σετ.

Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ανακτήσει την ηρεμία που είχε στο πρώτο και ως εκ τούτου ο Κραΐνοβιτς άνετα έφτασε στην κατάκτηση της νίκης.

Τα σετ (1-2): 6-3, 1-6, 3-6.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς