12.5 C
Athens

Σπάει τη σιωπή του ο Σακά: «Δεν θέλω κανένας άνθρωπος να λάβει τα μηνύματα που δέχθηκα εγώ»

Με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media, ο Μπουκαγιό Σακά έσπασε τη σιωπή του μετά την ήττα του EURO 2020 και τα όσα ακολούθησαν με τις ρατσιστικές επιθέσεις ως προς εκείνον και τους Ράσφορντ και Σακά, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ότι η αγάπη πάντα θα κερδίζει στο τέλος.

Ο απόηχος του φετινού EURO βρήκε τους τρεις Άγγλους διεθνείς να βρίσκονται στο «μάτι» του κυκλώνα, με πολλούς φιλάθλους των «Τριών Λιονταριών» να τους «λιθοβολούν» με υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια στα social media, λόγω των χαμένων πέναλτι.

Ο 19χρονος θέλησε μετά από πέντε ημέρες να στείλει το δικό του μήνυμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, τονίζοντας πως δεν θέλει στο μέλλον κανένας άνθρωπος να δεχθεί τα σχόλια μίσους που έλαβε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι βρετανικές Αρχές προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που φέρεται να σχετίζονται με ρατσιστική επίθεση στους τρεις ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Έχω μείνει μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λίγες μέρες για να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και να προβληματιστώ τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό το μήνυμα δεν είναι δίκαιο για το πόσο ευγνώμων είμαι για όλη την αγάπη που έλαβα και αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν.

Ήταν τιμή μου να είμαι μέλος της εθνικής Αγγλίας που ηγείται του παραδείγματος, είναι αδέλφια στη ζωή και είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω μάθει από όλους τους παίκτες και το προσωπικό που δούλεψε τόσο σκληρά. Για να βοηθήσω αυτή την ομάδα να φτάσει στον πρώτο μας τελικό σε 55 χρόνια, βλέποντας την οικογένειά μου στο πλήθος, γνωρίζοντας τι έχει στερηθεί για να με βοηθήσει να φτάσω εκεί, αυτό σήμαινε τα πάντα για μένα.

Δεν υπάρχουν λόγια για να σας πω για το πόσο απογοητευμένος ήμουν με το αποτέλεσμα και το πέναλτί μου. Πίστευα πραγματικά ότι θα το πέρναμε. Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να το φέρουμε σπίτι για εσάς φέτος, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα δώσουμε ό, τι έχουμε για να βεβαιωθούμε ότι αυτή η γενιά θα γνωρίσει πώς είναι να κερδίζει.

Η αντίδρασή μου μετά τον αγώνα τα είπε όλα, πονάω τόσο πολύ και ένιωσα ότι θα άφηνα όλους εσάς και την οικογένειά μου στην Αγγλία, αλλά μπορώ να σας υποσχεθώ αυτό .. Δεν θα αφήσω αυτή τη στιγμή ή την αρνητικότητα που έλαβα αυτήν την εβδομάδα να με «σπάσεο».

Για όσους έχουν κάνει εκστρατεία εκ μέρους μου και μου έστειλαν εγκάρδια γράμματα, ευχήθηκαν και εγώ και η οικογένειά μου – είμαι τόσο ευγνώμων. Αυτό πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Πάθος, άνθρωποι από όλες τις φυλές, φύλα, θρησκείες και υπόβαθρα που έρχονται μαζί με μια κοινή χαρά του rollercoaster του ποδοσφαίρου.

Στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων @instagram @twitter @facebook δεν θέλω κανένα παιδί ή ενήλικας να χρειάζεται να λαμβάνει τα μισητά και οδυνηρά μηνύματα που έλαβα εγώ, ο Μάρκους και ο Τζέινον αυτήν την εβδομάδα. Ήξερα αμέσως το είδος μίσους που επρόκειτο να λάβω και αυτό είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που οι ισχυρές πλατφόρμες δεν έχουν κάνει αρκετά για να το σταματήσουν.

Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή μίσος οποιουδήποτε είδους στο ποδόσφαιρο ή σε οποιονδήποτε τομέα της κοινωνίας και στην πλειονότητα των ανθρώπων που έρχονται μαζί για να καλέσουν τους ανθρώπους που στέλνουν αυτά τα μηνύματα, αναλαμβάνοντας δράση και αναφέροντας αυτά τα σχόλια στην αστυνομία και απομακρύνοντας το μίσος, όταν είμαστε ευγενικοί, θα κερδίσουμε.

Η αγάπη κερδίζει πάντα.

Μπουκαγιό Σακά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς