22.6 C
Athens

Στα «σκαριά» το Maradona Cup, συζητήσεις UEFA – CONMEBOL

UEFA και CONMEBOL βρίσκονται σε συζητήσεις για τη δημιουργία μίας νέας διοργάνωσης, γνωστή ως Maradona Cup, προς τιμήν του παγκόσμιου θρύλου της Αργεντινής, Μαραντόνα, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Πιο φτωχό έγινε ο κόσμος του ποδοσφαίρου στις 25 Νοεμβρίου, όταν και ο Αργεντινός θρύλος άφησε την τελευταία του.

Κι ενώ οι δικαστικές διαδικασίες γύρω από τα ακριβή αίτια του θανάτου του συνεχίζονται η UEFA συζητά με την CONMEBOL για την ίδρυση ενός νέου τουρνουά, που θα είναι αφιερωμένος στον Μαραντόνα.

Σύμφωνα με τη «New York Times», και εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση, ο πρώτος αγώνας της διοργάνωσης θα γίνει μεταξύ Ιταλίας και Αργεντινής, των πρόσφατων δηλαδή νικητών του EURO και του Copa America, αντίστοιχα.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα είδος διηπειρωτικού Σούπερ Καπ, που θα πραγματοποιηθεί στη Νάπολη, στο παλιό Στάδιο του Σαν Πάολο, τώρα «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για να του αποδώσουν φόρο τιμής.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, αυτό που μένει είναι να αποφασιστεί εάν το Maradona Cup θα παιχτεί μόνο μία φορά, μεταξύ αυτών των δύο χωρών ή εάν θα προστεθεί στο διεθνές ημερολόγιο σε τακτική βάση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς