16.2 C
Athens

Παναθηναϊκός: Τώρα ντρέπονται για τα διαρκείας και τότε ήταν 30.091!

Λογικά πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα έχει καταφέρει να προχωρήσει στην έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας της σεζόν 2018-19. Λογικά…

Ούτως ή άλλως οι άνθρωποι που θα ενδιαφερθούν να πάρουν τα συγκεκριμένα «καρτελάκια» είναι ερώτημα εάν θα ξεπεράσουν τα… μισά του προηγούμενου αρνητικού ρεκόρ, το οποίο ήταν οριακά πάνω από τις 4.000.

Όλα αυτά μόλις μια οκτώ καλοκαίρια, μετά το απόλυτο ρεκόρ ελληνικής ομάδας στα εισιτήρια διαρκείας. Ποιας;

Του Παναθηναϊκού! Για την ακρίβεια του κανονικού Παναθηναϊκού.

Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2010, μετά το νταμπλ, οι «πράσινοι» είχαν διαθέσει το ιστορικό νούμερο των 30.091 καρτών διαρκείας.

Για την ακρίβεια σε πρώτη φάση διατέθηκαν 28.456, αλλά μετά την πίεση του κόσμου για έξτρα διαρκείας, πουλήθηκαν άλλες 1.635 κάρτες, ισοπεδώνοντας το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε από το καλοκαίρι του 2008, κατά 4.089 κάρτες (26.002).

Αυτός ο κόσμος «τιμωρήθηκε» τα χρόνια που ακολούθησαν για την αγάπη του για την ομάδα.

Η πολυμετοχικότητα κατηγορήθηκε για πολλά, άλλα δικαίως και άλλα αδίκως, ωστόσο αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι η «ενότητα» και η «πίστη» που βγήκε μέσα από το όραμα μιας πανίσχυρης ομάδας. Τρανή απόδειξη η συσπείρωση του κόσμου.

Όλα αυτά πήγαν περίπατο μετά τις εσωτερικές διαμάχες που οδήγησαν στην διάλυση εκείνου του διοικητικού σχήματος και φυσικά έγιναν αποκαΐδια από την γενικότερη στάση της διοίκησης Αλαφούζου.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στην πλειοψηφία του δεν ασχολείται με την ποδοσφαιρική ομάδα και είναι ευτύχημα που υπάρχει και ο μπασκετικός που κρατάει ψηλά τη σημαία.

Όσοι ασχολούνται είναι στην… πρίζα, αδυνατώντας να πιστέψουν την κατάντια του κορυφαίου συλλόγου της χώρας.

Γι’ αυτό και τα «φετινά» διαρκείας αντί για προσμονή δημιουργούν στην καλύτερη περίπτωση απογοήτευση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς