21.2 C
Athens

Το μήνυμα του Σάντσο: Προς όλους τους νέους που έχουν δεχθεί ρατσιστική επίθεση, ψηλά το κεφάλι σας

Ο Τζέιντον Σάντσο «έσπασε» τη σιωπή του και θέλησε να πάρει θέση για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε μετά την αποτυχία της Αγγλίας να σηκώσει το τρόπαιο του EURO κόντρα στην Ιταλία και το δικό του χαμένο πέναλτι που προκάλεσε την οργή των Άγγλων οπαδών.

Ο – εντός ολίγων ημερών και επίσημα – μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο επίκεντρο χιλιάδων Άγγλων οπαδών, οι οποίοι μην μπορώντας να ελέγξουν το θυμό και την απογοήτευσή τους του επιτέθηκαν με ύβρεις στα social media, όπως έκαναν και με τους Μάρκους Ράσφορντ και Μπουκαγιό Σακά.

Ωστόσο, στο μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στάθηκε κυρίως στην εθνική Αγγλίας και τα όσα πέτυχε στο φετινό EURO και ας μην ήταν εκείνη που στέφθηκε τελικά πρωταθλήτρια Ευρώπης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jadon Sancho (@sanchooo10)

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο μήνυμά του:

«Είχα μερικές μέρες να σκεφτώ τον τελικό της Κυριακής και ακόμα αισθάνομαι ένα μείγμα συναισθημάτων. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όλους τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό προσωπικό και κυρίως τους οπαδούς που απογοήτευσα. Αυτό είναι μακράν το χειρότερο συναίσθημα που έχω νιώσει στην καριέρα μου. Είναι δύσκολο να μεταφέρουμε με λόγια το πραγματικό συναίσθημα, αλλά υπήρχαν τόσα πολλά θετικά που προέκυψαν από αυτό το τουρνουά, αν και η ήττα θα πονάει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πρώτη μου σκέψη πριν πάω σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι πάντα «Πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου; Πώς θα βοηθήσω; Πώς θα σκοράρω; Πώς θα δημιουργήσω ευκαιρίες; Και αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω με αυτό το πέναλτι, να βοηθήσω την ομάδα. Ήμουν έτοιμος και με αυτοπεποίθηση να το πάρω, αυτές είναι οι στιγμές που ονειρεύεσαι ως παιδί, γι’ αυτό παίζω ποδόσφαιρο. Αυτές είναι οι πιεσμένες καταστάσεις για τις οποίες θέλεις να είσαι ποδοσφαιριστής. Έχω πετύχει πέναλτι σε συλλογικό επίπεδο, το έχω κάνει αμέτρητες φορές τόσο για το κλαμπ όσο και για τη χώρα, οπότε έκατσα τη γωνία μου, αλλά απλά δεν έπρεπε να είναι αυτή τη φορά.

Όλοι είχαμε τις ίδιες φιλοδοξίες και στόχους. Θέλαμε να φέρουμε το τρόπαιο σπίτι.
Αυτό ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα σύνολα στα οποία έχω συμμετάσχει στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, η συνεννόηση της ομάδας ήταν απαράμιλλη, μια πραγματική οικογένεια εντός και εκτός του γηπέδου.

Δεν θα προσποιηθώ ότι δεν είδα τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκα εγώ και οι αδελφοί μου Μάρκους και Μπουκαγιό μετά το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι νέο. Ως κοινωνία πρέπει να βελτιωθούμε και να λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι.

Το μίσος δεν θα κερδίσει ποτέ. Σε όλους τους νέους που έχουν λάβει παρόμοια κακοποίηση, κρατήστε ψηλά το κεφάλι σας και συνεχίστε να κυνηγάτε το όνειρό σας. Είμαι περήφανος για αυτήν την ομάδα της Αγγλίας και για το πώς έχουμε ενώσει ολόκληρο το έθνος σε ένα δύσκολο διάστημα 18 μηνών για τόσους πολλούς ανθρώπους. Θέλαμε να κερδίσουμε το τουρνουά, θα χτίσουμε και θα μάθουμε από αυτήν την εμπειρία στο μέλλον.4

Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα τα θετικά μηνύματα και την αγάπη και την υποστήριξη που υπερέβαινε κατά πολύ τα αρνητικά. Ήταν τιμή όπως πάντα που εκπροσωπούσα την Αγγλία και φορώντας τη φανέλα των «Τριών Λιονταριών» και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατοί! Μείνετε ασφαλείς και θα σας δούμε σύντομα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς