20.8 C
Athens

Ρογκαβόπουλος: Εκτός από το draft του NBA λόγω κορωνοϊού

Άτυχος στάθηκε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το φετινό draft του NBA λόγω της περιπέτειας υγείας του με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον αέρα του Ρ/Σ «Σπορ ΦΜ» o ατζέντης του Έλληνα παίκτη, Μάριος Ολύμπιος, ο πελάτης του θα μείνει εκτός του draft στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, καθότι λίγο πριν το πρώτο workout βρέθηκε θετικός στον covid-19.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ατζέντης του Ρογκαβόπουλου:

Για τη συμμετοχή στο draft: «Δυστυχώς είναι σημεία των καιρών. Όλοι πρέπει να το ακούμε και να το κάνουμε, ότι πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Ο Νίκος νόσησε, βρέθηκε θετικός πριν το πρώτο workout και αυτό ανατρέπει τον σχεδιασμό μας και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει από τον Μάρτιο και μετά. Μας αναγκάζει να αποσυρθούμε από τον ντραφτ. Δεν μπορεί να συμμετέχει στα workout, όπου θα είχε έναν καλό αριθμό να συμμετέχει. Δυστυχώς, όμως, πρέπει να αποσυρθεί. Θα πάει ο Νίκος στο draft, γιατί έχει και την επόμενη χρονιά δικαίωμα. Έχουμε επικοινωνία μαζί του, γιατί υπάρχει μία διαδικασία για να επιστρέψει στο σπίτι του, γιατί πρέπει να το ξεπεράσει για να γυρίσει στην Ελλάδα».

Για το πως είναι ψυχολογικά ο παίκτης: «Έχει τα συμπτώματα, αν και είναι εμβολιασμένος από τον Μάιο. Ευτυχώς, λένε οι γιατροί, που ήταν εμβολιασμένος. Δεν είναι κάτι που το περνάει εύκολα, ταλαιπωρείται με πυρετό και με διάφορα άλλα συμπτώματα. Οι συνεργάτες μας τον έχουν σε ασφαλές μέρος και έχει βοήθεια. Απλά έκανε μία υπερπροσπάθεια. Έφυγε από την ομάδα του και κατάφερε πολλά από τότε, ενώ δούλεψε πολύ. Ήταν σε τρομερή ψυχολογία και ήταν σε καλή σωματική κατάσταση.

Δυστυχώς, ο κορωνοϊός δεν του επιτρέπει να κάνει το κάτι καλό στις ΗΠΑ. Ειδικά με την κλήση στην Εθνική και τον κόουτς Πιτίνο σίγουρα η ψυχολογία του ήταν στα ύψη, αλλά υπήρχε αυτή η ατυχία. Ήταν εκτός ομάδας και αγώνων, αλλά κλήθηκε στην Εθνική. Εάν δεν είχε γίνει αυτό, θα ήταν από νωρίς στο Σικάγο για το combine του draft. Ήρθε η κλήση της Εθνικής και άλλαξε ο σχεδιασμός και γι’ αυτό πήγε αργότερα στις ΗΠΑ».

Για το μέλλον του: «Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες. Με το καλό να γυρίσει και έχουμε να συζητήσουμε τι θα κάνει, σε Ελλάδα ή Ευρώπη. Υπάρχουν περιπτώσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και την στην Ελλάδα. Σίγουρα μας ενδιαφέρει και η Ευρώπη και η Ελλάδα και θα δούμε το καλύτερο. Θα δούμε την προσέγγιση των ανθρώπων που θέλουν τον Νικόλα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς