18 C
Athens

Μουρίνιο για Σάουθγκεϊτ: Δεν ήθελε να εκθέσει παίκτες, κάποιοι δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν επέρριψε την ευθύνη για την επιλογή των παικτών της Αγγλίας στη διαδικασία των πέναλτι στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά τόνισε ξεκάθαρα πως κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν ήθελαν να πάρουν την ευθύνη και ο ομοσπονδιακός τεχνικός τους «κάλυψε».

Μετά την ήττα των Άγγλων με 3-2 στα πέναλτι από την Ιταλία, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανέλαβε στις πρώτες του δηλώσεις την ευθύνη για το αποτέλεσμα, ξεκαθαρίζοντας πως εκείνο αποφάσισε το ποιοι παίκτες θα τα εκτελέσουν.

Ωστόσο, ο νυν τεχνικός της Ρόμα και σχολιαστής του «talkSPORT» έδωσε μία άλλη διάσταση στο όλο θέμα, υποστηρίζοντας πως ο Άγγλος τεχνικός θέλησε να προστατέψει και να μην εκθέσει τους παίκτες που δεν ήθελαν να πάρουν την ευθύνη για το πέναλτι, σε περίπτωση που αποτύγχαναν.

«Όσον αφορά τις επιλογές για τα πέναλτι νομίζω πως είναι δύσκολο να αφήσεις ειδικά τον Σάκα τελευταίο. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για ένα παιδί να «πάρει» στους ώμους του αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω τον Γκάρεθ ή όχι, επειδή οι παίκτες που έπρεπε να είναι εκεί, δεν είναι εκεί.

Κάποιοι παίκτες ξέφυγαν από την ευθύνη. Κι επειδή πιστεύω ότι ο Γκάρεθ είναι τόσο έντιμος τύπος, τόσο προστατευτικός προπονητής δεν πιστεύω ότι θα έλεγε ποτέ ότι ο παίκτης Α ή ο παίκτης Β το αποφεύγει, ή κρύβεται ή μου είπαν ότι δεν ήταν έτοιμοι», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια άφησε αιχμές για τον ημιτελικό του Μουντιάλ το 2018 κόντρα στην Κροατία.

«Επειδή μην με ρωτάς ποιος, αλλά μου είπαν ότι 100% ένας παίκτης που θα μπορούσε να είναι σε αυτή την ομάδα και δεν ήταν, ένας από τους λόγους ήταν επειδή στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπρεπε να εκτελέσει ένα πέναλτι και αρνήθηκε.

Μερικές φορές συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις και οι ειλικρινείς άνθρωποι όπως ο Γκάρεθ δεν εκθέτουν τον παίκτη. Δεν έχει σημασία αν είσαι σπουδαίος παίκτης ή όχι, σε αυτήν την περίπτωση, πού ήταν ο Στέρλινγκ; Πού ήταν ο Στόουνς; Και πού ήταν ο Λουκ Σο;

Και γιατί ο Χέντερσον ή ο Γουόκερ δεν έμειναν στο γήπεδο, γιατί στην πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ δύσκολο για τους Ράσφορντ και Σάντσο να εκτελέσουν ένα πέναλτι μετά από ένα άγγιγμα της μπάλας και για τον Σάκα να «κουβαλά» ένα τέτοιο πέναλτι στους ώμους του, που νομίζω ότι είναι πάρα πολύ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς