19 C
Athens

Μπόρις Τζόνσον και Αγγλία καταδίκασαν τις ρατσιστικές επιθέσεις και έστειλαν μήνυμα ενότητας

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας μέσα από τα social media έστειλε μήνυμα ενότητας προς τους διεθνείς μετά την ήττα στον τελικό του Euro 2020 από την Ιταλία, ενώ από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τα ρατσιστικά μηνύματα στους παίκτες.

Οι παίκτες της Αγγλίας δεν γλύτωσαν από το μένος μίας μερίδας φιλάθλων, οι οποίοι επέλεξαν να εκφράσουν με λάθος τρόπο την απογοήτευση και τη δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα.

Για την ακρίβεια, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχασαν και τα πέναλτι, Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Σακά δέχτηκαν απίστευτη επίθεση με ρατσιστικά σχόλια στα social media που διατηρούν.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας φρόντισε να στείλει μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα και μέσα από τα social media τόνισε ότι ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι τίτλοι, αλλά το ταξίδι που κάνει κάθε ποδοσφαιριστής μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η υπέροχη ανάρτηση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας:

«Ποδόσφαιρο, δεν είναι μονάχα οι τίτλοι και το γεγονός πως ακόμα περιμένουμε… Δεν είναι μονάχα τα γκολ που πετυχαίνουμε ή αυτά που δεν καταφέρνουμε να πετύχουμε.

Είναι και το ταξίδι που κάνουμε. Από τις ακαδημίες, μέχρι την κορυφή. Είναι οι φίλοι που κάνουμε. Οι άνθρωποι που εκπροσωπούμε κι εκείνοι που στέκονται κοντά μας όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Είναι η ενότητα. Ποδόσφαιρο είναι η οικογένεια. Είναι η κοινότητα. Είναι το σπίτι…».

Από τη μεριά του και ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, Μπόρις Τζόνσον, καταδίκασε με έντονο ύφος σε ανάρτησή του τις ρατσιστικές «επιθέσεις» που δέχθηκαν παίκτες της Εθνικής Αγγλίας,

«Αυτή η ομάδα της Αγγλίας αξίζει κάθε έπαινο και θα πρέπει να την εγκωμιάζουμε σαν ηρωική, όχι να της συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά μέσω από τα social media», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός συνέχισε:

«Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την τρομερή κακοποίηση, θα πρέπει να ντρέπονται για τους εαυτούς τους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς