20.8 C
Athens

Σάουθγκεϊτ: Είναι δικό μου λάθος, εγώ επέλεξα τους παίκτες για τα πέναλτι

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανέλαβε την ευθύνη για τον χαμένο τελικό του EURO και την επιλογή των παικτών που εκτέλεσαν τα πέναλτι στη σχετική διαδικασία κόντρα στην Ιταλία

Την πλήρη ευθύνη για την αποτυχία των Άγγλων να κατακτήσουν το EURO 2020 ανέλαβε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ήταν δική του επιλογή να εκτελέσουν τα πέναλτι οι συγκεκριμένοι παίκτες.

Η Ιταλία έπειτα από 53 χρόνια κατέκτησε το EURO επικρατώντας 3-2 της Αγγλίας στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), με τους Άγγλους να μένουν με την πικρία και την απογοήτευση στο «Γουέμπλεϊ».

 

Ο Ντοναρούμα είναι υπεύθυνος για το «it’s coming Rome», αφού απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σάντσο και Σακά, ενώ και ο Ράσφορντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

 

Ωστόσο, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επωμίστηκε ολόκληρη την ευθύνη, υποστηρίζοντας πως εκείνος αποφάσισε για το ποιος θα εκτελέσει τα πέναλτι.

«Είναι δική μου ευθύνη. Εγώ επέλεξα τους παίκτες να εκτελέσουν τα πέναλτι. Είπα στους παίκτες ότι κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτήν την κατάσταση. Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί ως ομάδα. Είμαστε δεμένοι και έτσι πρέπει να παραμείνουμε. 

Είναι απόφασή μου να δώσω στον Σακά το πέναλτι. Αυτή είναι εντελώς δική μου ευθύνη. Δεν είναι δική του ή του Μάρκους ή ο Τζέιντον. Εργαστήκαμε μαζί τους στην προπόνηση. Αυτή είναι η σειρά στην οποία καταλήξαμε. Ο Μάρκους και ο Τζέιντον ήταν μακράν οι καλύτεροι στο προβάδισμα», τόνισε μετά το φινάλε του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας και πρόσθεσε:

 

«Ξεκινήσαμε καλά. Το σύστημά μας λειτούργησε πολύ καλά ενάντια στο δικό τους. Δεν κρατήσαμε την μπάλα αρκετά καλά στην αρχή του δεύτερου μέρους. Η έλλειψη ψυχραιμίας μας ήταν μοιραία για το παιχνίδι.

Είναι δύσκολο να προβληματιστούμε, καθώς η απογοήτευση είναι τεράστια για όλους μας. Αυτή η ομάδα παικτών μας έκανε περήφανους. Απόψε πρόκειται να σκάσει το μπαλόνι, αλλά ελπίζω ότι όλοι θα θυμούνται τι τους έχει δώσει αυτή η ομάδα.

Έχουμε προφέρει σε όλους υπέροχες νύχτες. Θέλαμε να προσφέρουμε ακόμη μία και ήμασταν πολύ κοντά στο να το κάνουμε αυτό. Είναι δύσκολο να το περιγράψουμε με λόγια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς