18.2 C
Athens

Σάουθγκεϊτ σε Άγγλους οπαδούς: Σας παρακαλώ μην αποδοκιμάσετε τον ιταλικό ύμνο

Έκκληση στους Άγγλους φιλάθλους έκανε ο Γκάθερ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος του ζήτησε να μην αποδοκιμάσουν στη διάρκεια του εθνικού ύμνου τους Ιταλούς στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/7, 22:00), αλλά να επιδείξουν σεβασμό στον αντίπαλο.

Η μεγάλη ημέρα έφτασε. Αγγλία και Ιταλία σε λιγότερο από ένα 24ωρο θα αναμετρηθούν με στόχο την κούπα του EURO 2020. O ομοσπονδιακός τεχνικός των «Τριών Λιονταριών», προέτρεψε τους συμπατριώτες του που θα δώσουν το παρόν στο «Γουέμπλεϊ» να δείξουν σεβασμό όταν θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ιταλίας.

Μάλιστα σαν ο Σάουθγκεϊτ πρόβαλε και σαν επιχείρημα ότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί οι «ατζούρι» να αποκτήσουν ένα έξτρα κίνητρο για την νίκη.

«Σας παρακαλώ μην αποδοκιμάσετε εθνικό ύμνο της Ιταλίας. Είναι σημαντικό οι οπαδοί μας να σέβονται πάντα τον αντίπαλο. Ξέρω πως στην πραγματικότητα όταν παίξουμε στο εξωτερικό και αποδοκιμάζουν όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας, αυτό πεισμώνει περισσότερο τους παίκτες. Αλλά δεν θα βοηθήσει την ομάδα», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Άγγλος.

Θυμίζουμε ότι για σχετικό περιστατικό, η UEFA τιμώρησε την Ουγγαρία, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ματς με τη Γερμανία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς