23.5 C
Athens

Μαντσίνι: Φτάσαμε εδώ επειδή έχουμε τις ικανότητες

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλει να… αποσυμπιέσει τους παίκτες του, τονίζοντας πως η Εθνική Αγγλίας είναι το φαβορί στον τελικό του EURO (11/7, 22:00).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας μίλησε αρχικά για την ατμόσφαιρα στο «Γουέμπλεϊ», όπου είναι λογικό να υπερτερούν οι Άγγλοι οπαδοί, καθώς η Εθνική ομάδα της χώρας τους αγωνίζεται εντός έδρας. «Ελπίζουμε να τους ακούσουμε στο τέλος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο, να παίξουμε το παιχνίδι μας και να αμυνθούμε καλά. Πάντως, ελπίζουμε να τους ακούσουμε στο τέλος. Υπάρχει πολύ πάθος για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, ενώ το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαντσίνι.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ο 54χρονος Ιταλός προπονητής επισήμανε ότι ο Αγγλία υπερέχει, αλλά η ομάδα του θα απολαύσει την αναμέτρηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα είναι ένας υπέροχος αγώνας, σε ένα γεμάτο γήπεδο, και αυτό είναι υπέροχο νέο για τους φίλους του ποδοσφαίρου. Η Αγγλία είναι ισχυρή ομάδα, αλλά και εμείς φτάσαμε εδώ επειδή έχουμε τις ικανότητες. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην αμυντική λειτουργία. Η Αγγλία δεν έχει μόνο ισχυρούς μέσους, είναι γενικά μία δυνατή ομάδα. Είναι σαφές πως είναι ισχυρότεροι από εμάς, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται με την μπάλα στο έδαφος και ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι. Μερικές φορές είναι οι λεπτομέρειες που φέρνουν τη νίκη, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Είναι το τελευταίο ματς και θα το απολαύσουμε. Μετά, θα πάμε διακοπές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς