16.2 C
Athens

Τρομερό πρωτοσέλιδο οι Σκωτσέζοι: Σώσε μας Ρομπέρτο, είσαι η τελευταία μας… ελπίδα! (pic)

Αγγλία και Ιταλία θα τεθούν αντιμέτωπες αύριο το βράδυ στο Γουέμπλεϊ, όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με τους Σκωτσέζους να δηλώνουν την πλήρη στήριξή τους στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι!

Η Αγγλία πέρασε όλα τα εμπόδια στον δρόμο της και πλέον βρίσκεται στον τελικό του φετινού EURO, μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη βραδιά της Κυριακής (11/7, 22:00) απέναντι στην Ιταλία.

Η αιώνια αντίπαλος των «Τριών Λιονταριών», Σκωτία, υποστηρίζει τους «ατζούρι», με τη σκωτσέζικη εφημερίδα «The National» να προτρέπει το σύνολο του Μαντσίνι να πάρει το στέμμα και να αφήσει τους Άγγλους… με τη χαρά.

«Σώσε μας Ρομπέρτο, είσαι… η τελευταία μας ελπίδα. Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλα 55 χρόνια να μας το χτυπάνε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδο, όπου ο Μαντσίνι απεικονίζεται ως άλλος… Braveheart.

Η ταινία του 1995, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον, εξιστορεί τη ζωή τού Σκωτσέζου πολεμιστή Γουίλιαμ Γουάλας, ο οποίος ήταν ο ηγέτης των Σκωτσέζων στον πρώτο πόλεμο της Σκωτσέζικης ανεξαρτησίας από τους Άγγλους.

Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη φάση των ομίλων, με τη βρετανική μάχη να λήγει ισόπαλη (0-0).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς