22.8 C
Athens

Μπενφίκα: Τέλος από την προεδρία ο Βιέιρα μετά τη σύλληψή του

Μετά τη σύλληψή του, ο ισχυρός άνδρας της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, ανέστειλε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου.

Την περασμένη Τετάρτη (7/7) το απόγευμα η αστυνομία συνέλαβε τον Λουίς Φιλίπε Βιέιρα στο σπίτι του στο Νταφούντο. Ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου κατηγορείται για συμφωνίες αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ που ενδέχεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στο κράτος και αρκετές εταιρείες.

Δύο ημέρες αργότερα και στο πλαίσιο έρευνας για τη φερόμενη φορολογική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο δικηγόρος του, Μανουέλ Μαγκαλάες Σίλβα, δήλωσε πως ο Βιέιρα ανέστειλε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος των «αετών».

Όπως σημείωσε η πορτογαλική εφημερίδα «Negocios» έγραψε ότι αξιωματούχοι του συλλόγου προγραμμάτισαν έκτακτη συνάντηση μετά τις νέες εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι αδικήματα όπως απάτη, ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία έχουν διαπραχθεί από το 2014, με τον Βιέιρα να τίθεται σήμερα (9/7) ενώπιον του δικαστή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς