17.4 C
Athens

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χορηγοί ακυρώνουν περίπτερα και εκδηλώσεις

Έξαλλοι με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας είναι πολλοί από τους χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο, λόγω της καθυστερημένης απόφασης της για την παρουσία ή όχι φιλάθλων.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε την Τετάρτη (7/7) κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα της χώρας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι νέοι περιορισμοί που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα λάβουν χώρα από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 22 Αυγούστου και αφορούν την αναστολή λειτουργείας μπαρ και εστιατορίων, την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, ενώ θα ισχύσει ξανά η τηλεργασία. Σε αυτό τον απόηχο αναμένεται να υπάρξει άμεσα και οριστική απόφαση σχετικά με το εάν θα επιτρέπονται θεατές στους Ολυμπιακούς χώρους.

Η καθυστέρηση όμως της κυβέρνησης έχει εξαγριώσει πολλούς από τους χορηγούς του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να ακυρώσουν ή να περιορίσουν τα περίπτερα και τις διαφημιστικές εκδηλώσεις που συνδέονται με την κορυφαία διοργάνωση, απογοητευμένοι από τις αποφάσεις «της τελευταίας στιγμής».

Περίπου 60 ιαπωνικές εταιρείες έχουν καταβάλλει ποσά ρεκόρ άνω των τριών δισεκατ. δολαρίων για τα δικαιώματα χορηγίας και στην συνέχεια άλλα 200 εκατ. δολάρια για να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους μετά την αναβολή των Αγώνων, πέρυσι, λόγω της πανδημίας.

Σε αντίθεση με τους παγκόσμιους συνεργάτες που έχουν πολυετείς συμφωνίες, οι εγχώριοι χορηγοί συμμετέχουν μόνο στους αγώνες του Τόκιο.

Θυμίζουμε ότι οι διοργανωτές έχουν απαγορεύσει τους θεατές από το εξωτερικό και σχεδιάζουν ανώτατο όριο για τους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότητας ή έως και 10.000 άτομα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς