18 C
Athens

Μουρίνιο: Η Αγγλία ήταν καλύτερη και άξιζε να κερδίσει, αλλά δεν ήταν ποτέ πέναλτι!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό του EURO, αλλά ανεξαρτήτως της δικής του επιθυμίας τόνισε πως η φάση με τον Ραχίμ Στέρλινγκ δεν ήταν σε καμία περίπτωση πέναλτι.

Ο Ντάνι Μάκελι βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου, λόγω του πέναλτι που καταλόγισε στην Αγγλία για την ανατροπή του Στέρλινγκ από τον Μέλε και το οποίο υπήρξε καθοριστικό για τους Δανούς, αφού τους απέκλεισε από τον μεγάλο τελικό.

Ο νυν τεχνικός της Ρόμα, αλλά και σχολιαστής του «talkSPORT» για το φετινό EURO 2020, Ζοζέ Μουρίνιο, πήρε θέση σχολιάζοντας την εγκυρότητα του πέναλτι.

Ο Special One ξεκαθάρισε πως είναι χαρούμενος για την πρόκριση των «Τριών Λιονταριών», αλλά ταυτόχρονα παραδέχθηκε πως δεν υπήρξε παράβαση και πως και να μην δινόταν το πέναλτι από τον Ολλανδό ρέφερι, στο τέλος η Αγγλία θα έκανε την ανατροπή.

«Καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θέλετε να ακούσετε τη γνώμη μου. Θα μιλήσω με τον τρόπο που το βλέπω, όχι με όπως είναι. Ίσως δεν σας αρέσει η γνώμη μου αυτή τη φορά.

Δεν ήταν ποτέ πέναλτι. Κέρδισε η καλύτερη ομάδα, η Αγγλία άξιζε να κερδίσει. Η Αγγλία ήταν φανταστική, αλλά για μένα δεν είναι ποτέ πέναλτι. Η Αγγλία είναι καλύτερη ομάδα από τη Δανία. Η Δανία έπαιξε με τον τρόπο που περίμενα να παίξουν και έφτασαν στα όριά τους.

Σε αυτό το επίπεδο, σε έναν ημιτελικό EURO δεν καταλαβαίνω πραγματικά την απόφαση του διαιτητή. Και δεν καταλαβαίνω ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι το VAR δεν έφερε τον διαιτητή στο μόνιτορ ή ανέτρεψε την απόφασή του», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

 

«Έτσι, ως κάποιος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισε η Αγγλία – μην με παρεξηγείτε.  Αλλά ως προπονητής είμαι απογοητευμένος που επιβλήθηκε πέναλτι. Νομίζω ότι η Αγγλία θα το κέρδιζε.

Η ομάδα της Δανίας ήταν πραγματικά, πολύ κουρασμένη στην παράταση. Οι παίκτες ήταν στα όριά τους. Η Αγγλία είχε έναν φανταστικό πάγκο για να παίξει, όπως κι έκανε. Θα μπορούσαν ακόμη και να κινηθούν περισσότερο αν χρειαζόταν με την ένταση του παιχνιδιού τους και την κυριαρχία τους στην παράταση. Θα έλεγα στον προπονητή της Δανίας συγχαρητήρια για αυτό που έκανε.

Αλλά θα προτιμούσα να κερδίσω με διαφορετικό τρόπο. Νομίζω το να κερδίζεις, το μετάλλιο των δεύτερων δεν είναι ωραίο. Η Αγγλία στο «σπίτι», ξέρετε, πρέπει να πάει για να κερδίσει και αν η Αγγλία δεν κερδίσει, νομίζω ότι θα είναι διπλή απογοήτευση.

Είναι τόσο κοντά – είναι μόνο για έναν αγώνα. Οι παίκτες της Αγγλίας έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα δύσκολο ματς, μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στην πίεση, άντεξαν στο 0-1 και έβγαλαν αντίδραση.

Μετά από αυτό δεν είδαμε παίκτες να κρύβονται, είδαμε κάθε παίκτη να παίζει καλά. Δεν είδα ούτε έναν παίκτη που δεν έπαιζε καλά ή πολύ καλά, όλοι έπαιζαν πραγματικά σε υψηλό επίπεδο.

Νομίζω ότι έδειξαν ότι μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Η Ιταλία είναι, φυσικά, μια ομάδα πολύ γνωστή από την τεχνική της και την αντιμετώπιση σε καταστάσεων έντονων πιέσεων.

Θα είναι ένας μεγάλος αγώνας. Η Ιταλία έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες από τη Δανία. Περιμένω έναν πολύ μεγάλο τελικό.

Αλλά το λέω με τον τρόπο που το βλέπω και δεν πιστεύω ότι ο διαιτητής θα κοιμηθεί καλά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς