18.2 C
Athens

Θλίψη: Απεβίωσε ο Βασίλης Τοκάκης

Ο Βασίλης Τοκάκης απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών έπειτα από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο - Είχε διατελέσει Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών άφησε ο γνωστός επικοινωνιολόγος Βασίλης Τοκάκης, ο οποίος πριν από οκτώ χρόνια είχε διατελέσει Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ήταν Σύμβουλος Επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Ο Βασίλης Τοκάκης πάλεψε από την πρώτη στιγμή με θάρρος και γενναιότητα. Μάλιστα, στις 7 Δεκεμβρίου 2020 εκδόθηκε το βιβλίο του με τίτλο «Άνοιξη μυαλού» (των εκδόσεων Key Books), με το εξώφυλλο εικονογραφημένο από την κόρη του, όπου μοιράστηκε τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, δίνοντας δύναμη και στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ζωής σε όλους τους ανθρώπους. Στην περιγραφή του βιβλίου αναφέρονταν τα εξής:

«Στις 12 Νοεμβρίου του 2019 ο Βασίλης Τοκάκης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά. Αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής στο όριο. Μέσα από τα λόγια του περνούν οι τρικυμίες, οι ξαστεριές και οι ξαφνικές συνειδητοποιήσεις της ψυχής του.

Αυτή είναι η ιστορία μιας μάχης.

Αυτή είναι η ιστορία ενός μυαλού που ανθίζει.

Αυτή είναι η ιστορία ενός ανθρώπου αποφασισμένου να ζήσει μόνο και μόνο για να μυρίσει το επόμενο ξημέρωμα.

Η φλόγα του για ζωή μπορεί να σε κάνει να δεις και τη δική σου ζωή με άλλη ματιά.

Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν ένας επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό. Γεννημένος το 1977, πατέρας δύο παιδιών, ήταν διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από το πλούσιο ακαδημαϊκό του έργο, είχε εργαστεί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς