19.1 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό η Αργεντινή με ήρωα τον Μαρτίνες!

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έπιασε τρία πέναλτι των Κολομβιανών και έστειλε την Αργεντινή στον τελικό του 47ου Κόπα Αμέρικα, όπου περιμένει, ήδη, η Βραζιλία - Στις 11 Ιουλίου, στο «Μαρακανά», ο τελικός!

Ο τελικός που περιμένει όλος ο κόσμος! Η Εθνική ομάδα της Αργεντινής νίκησε την αντίστοιχη της Κολομβίας με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1. Έτσι, η Αργεντινή προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Βραζιλία (11/7, 03:00). Το Περού και η Κολομβία θα παίξουν στον μικρό τελικό του θεσμού (10/7, 03:00). Η Αργεντινή προκρίθηκε στον τελικό του 47ου Κόπα Αμέρικα για 29η φορά στην ιστορία της, μετρώντας 14 κατακτήσεις!

https://athlosnews.gr/kopa-amerika-ston-teliko-i-vrazilia-niki-me-1-0-epi-toy-peroy/

Στο γήπεδο «Estádio Nacional de Brasília Mané Garrincha», της πόλης Μπραζίλια, η Αργεντινή προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό με δεξί πλασέ του Λαουτάρο Μαρτίνες από το ύψος του πέναλτι μετά την πάσα-ασίστ του Λιονέλ Μέσι.

Η Κολομβία ισοφάρισε σε 1-1 με τον Λουίς Ντίας στο 61ο λεπτό. Ο Έντουϊν Καρντόνα τροφοδότησε με μακρινή μπαλιά τον επιθετικό της Πόρτο, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, ξεπέρασε τον Χερμάν Πετσέλα και με δεξί σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Κολομβιανοί είχαν δύο δοκάρια μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό με τους Μπάριος (στο 37′ με σουτ) και Μίνα (στο 37′ με κεφαλιά), ενώ δοκάρι είχε και η Αργεντινή με τον Μέσι (81′). Να σημειωθεί πως στο 77′ ο διαιτητής του αγώνα Ζεζούς Βαλενσουέλα (από τη Βενεζουέλα) αρνήθηκε πέναλτι στην Αλμπισελέστε, όταν ο Ντάβινσον Σάντσες τράβηξε τον Νικολάς Οταμένδι από τη φανέλα εντός μεγάλης περιοχής.

Στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς στο Κόπα Αμέρικα δεν υπάρχει ημίωρη παράταση, η Αργεντινή επικράτησε της Κολομβίας με 3-2 και κατέκτησε την τεράστια πρόκριση. Ήρωας της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις πέναλτι των Σάντσες, Μίνα και Καρντόνα. Στην Αργεντινή δεν στοίχισε το άστοχο πέναλτι του Ντε Πάουλ, καθώς οι Μέσι, Παρέδες και Μαρτίνες ήταν εύστοχοι από την άσπρη βούλα! Ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα, όμως, ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κολομβία (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Οσπίνα, Μουνιός, Μίνα, Σάντσες, Τεσίγιο (46′ Φάμπρα), Κουαδράδο, Μπάριος, Κουέγιαρ (46′ Τσάρα), Λουίς Ντίας, Μπόρε (46′ Καρντόνα), Σαπάτα.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (46′ Μοντιέλ), Πετσέλα, Οταμένδι, Ταλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Γκουίδο Ροντρίγκες, Λο Σέλσο (57′ Παρέδες), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Νίκο Γκονζάλες (67′ Ντι Μαρία).

Το 1-0 της Αργεντινής:

Το 1-1 της Κολομβίας:

Η διαδικασία των πέναλτι:

Τα highlights της αναμέτρησης:

Φάσεις από τον ημιτελικό Αργεντινή – Κολομβία:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς