20.6 C
Athens

Μπαρτσελόνα: «Θυσιάζει» Γκριεζμάν για να κρατήσει Μέσι

H Μπαρτσελόνα είναι διατεθειμένη να θυσιάσει στον «βωμό» της παραμονής του Λιονέλ Μέσι, τον Αντουάν Γκριεζμάν, στον οποίο ανοίγει την «πόρτα» για να αποχωρήσει το φετινό καλοκαίρι από τον σύλλογο, σύμφωνα με την «SPORT».

Ο Ζοάν Λαπόρτα κάνει αγώνα… δρόμου για να μπορέσει να υπογράψει τον Λιονέλ Μέσι. Οι οικονομικοί περιορισμοί και το Financial Fair Play οδηγούν τον Ισπανό πρόεδρο του καταλανικού συλλόγου σε αδιέξοδο.

Μετά το «όχι» του Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος έριξε το μπαλάκι στους «μπλαουγκράνα», η Μπάρτσα είναι μόνη της. Το τελευταίο χαρτί του Λαπόρτα είναι η πώληση παικτών και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά.

Για την ακρίβεια, η Μπαρτσελόνα καλείται μέσα στο επόμενο διάστημα να μειώσει τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών της σχεδόν κατά 2/3 για να παραμείνει βιώσιμη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι συνολικές απολαβές των ποδοσφαιριστών του συλλόγου από 347 εκατ. ευρώ που είναι τώρα θα πρέπει να φτάνουν τα 160 εκατ. ευρώ.

Για να καταφέρει λοιπόν, να φθάσει σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει εκτός από τη μείωση των αποδοχών να προχωρήσει και στη πώληση αρκετών πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Τις τελευταίες ώρες μέσα στη λίστα των Καταλανών για τους παίκτες προς αποχώρηση φαίνεται πως βρίσκεται και ο Αντουάν Γκριεζμάν, όπως αναφέρει η ισπανική «SPORT».

Οι «μπλαουγκράνα» θεωρούν ότι πρόκειται μία από τις καλύτερες περιπτώσεις για να βάλουν ένα ικανοποιητικό ποσό στα ταμεία τους και να δημιουργηθεί το «κενό» που επιθυμεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς