17.3 C
Athens

Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ Γκουαρδιόλα και Τέμπας

Ιδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα και του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τη χρηματοδότηση της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν άφησε τις δηλώσεις του Τέμπας να πέσουν κάτω και στην ουσία είναι εκείνος που έριξε πρώτος τη… βολή. Για την ακρίβεια, ο Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της Premier League και συμβούλεψε τον πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας να μην ασχολείται με άλλες ομάδες, αλλά να κοιτάει τις ισπανικές που έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

«Υπάρχει καλύτερη διαχείριση στην Premier, την οποία βλέπουν στην Ασία και από την οποία ο κ. Τέμπας μπορεί να μάθει. Ίσως θα μπορούσε να πουλήσει καλύτερο το προϊόν του σε άλλες χώρες. Οι άνθρωποι παραπονιούνται αλλά χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, κάποιοι από άλλες ομάδες σε άλλες χώρες μπορούν να συνεχίσουν την δουλειά τους.

Ίσως το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική δουλειά στην οποία άνθρωποι θέλουν να επενδύσουν και τους διώχνουν. Υπάρχει η Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, οικονομικά ισχυρές ομάδες με ιδιοκτήτες που επενδύουν. Πολλοί από αυτούς, όπως οι δικοί μας στην Σίτι, δεν θέλουν κέρδος αλλά προτιμούν να επενδύσουν ξανά στο κλαμπ ώστε να συνεχίσει να μεγαλώνει για τους φιλάθλους του.

Που είναι το πρόβλημα; Και πάντα υπάρχουν οι έλεγχοι της UEFA, όπως το like financial fair play. Αν το προϊόν πωλείται καλύτερα και πληρώνεται καλύτερα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο κ. Τέμπας ο οποίος ξέρει περισσότερα απ’ όλους και είναι ο σοφότερος και μπλέκεται στα… σπίτια των άλλων, καλό είναι να μάθει.

Ίσως ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Ατλέτικο η Βαλένθια, να είχαν περισσότερες πηγές για να κάνουμε επενδύσεις που θα έπρεπε να κάνουν. Αν κάνουμε ένα λάθος, μας τιμωρούν και δεν θα μπορούμε να παίξουμε. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι το θέμα, ο καθένας κάνει ότι θέλει», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, με τον Τέμπας να μην καθυστερεί να απαντήσει.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός πρόεδρος απάντησε άμεσα στα σχόλια του Γκουαρντιόλα, αναδημοσιεύοντας το δίκτυο, όπου ο προπονητής έκανε τις δηλώσεις, όπου έγραψε:

«Πεπ μαθαίνω από την Premier League κάθε μέρα. Θα ήταν καλό να σου μάθουν κι εσένα για την μικροοικονομία του ποδοσφαίρου, για τα δημογραφικά, τον αντίκτυπο του pay TV, την Κίνα… και την αθώωση στο CAS όπου θα έχουμε νέα». 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς