23.3 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό η Βραζιλία, νίκη με 1-0 επί του Περού

Η Εθνική ομάδα της Βραζιλίας νίκησε την Εθνική ομάδα του Περού με 1-0, τα ξημερώματα της Τρίτης (6/7), και προκρίθηκε στον τελικό του 47ου Κόπα Αμέρικα. Πλέον, περιμένει στον τελικό (11/7, 03:00) το νικητή από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κολομβία (7/7, 04:00).

Στο γήπεδο «Estádio Olímpico Nilton Santos», της πόλης Ρίο ντε Τζανέιρο, η Βραζιλία δεν εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά με την απόδοσή της και πήρε κυνικά την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Αμέρικα για 21η φορά στην ιστορία της. Η Σελεσάο μετράει 9 κατακτήσεις (σε 20 τελικούς) και στοχεύει στο 10ο Copa America της ιστορίας της!

Ο Λούκας Πακετά αποδείχθηκε ξανά καθοριστικός, όπως και στον προημιτελικό κόντρα στη Χιλή όταν και είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ του αγώνα (1-0). Ο Βραζιλιάνος χαφ της Λιόν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 35′ με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι μετά την ατομική ενέργεια του Νεϊμάρ και την πάσα πάρε-βάλε από τα αριστερά της περιοχής.

Το Περού προσπάθησε να στείλει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι και είχε δύο πολύ καλές στιγμές για την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο με τους Τζιανλούκα Λαπαντούλα (49′) και Αλεξάντερ Κάλενς (81′). Να σημειωθεί πως στο 22′ το Περού διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι, σε χέρι του Τιάγκο Σίλβα εντός μεγάλης περιοχής. Παρά το γεγονός ότι η φάση ελέγχθηκε από το VAR, δεν δόθηκε το πέναλτι.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Λόντι (85′ Μιλιτάο), Κασεμίρο, Φρεντ (85′ Φαμπίνιο), Εβέρτον (70′ Ριμπέιρο), Πακετά (90’+2′ Ντόουγκλας Λουίς), Νεϊμάρ, Ριτσάρλισον (85′ Βινίσιους).

Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Κόρσο (75′ Λόρα), Σανταμαρία, Ράμος (46′ Γκαρσία), Κάλενς, Τραούκο (46′ Λόπες), Πένια, Τάπια (89′ Ταβάρα), Γιοτούν, Κουέβα (81′ Ορμένιο), Λαπαντούλα

Το γκολ που έκρινε τον ημιτελικό:

Τα highlights της αναμέτρησης:

Φάσεις από τον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς