20.6 C
Athens

Το «ξεσκαρτάρισμα» της Μπαρτσελόνα: Οι παίκτες που πουλάει για να κρατήσει τον Μέσι

Η Μπαρτσελόνα δεν βρήκε την ανταπόκριση που έψαχνε από τη La Liga για τους οικονομικούς περιορισμούς που εμποδίζουν την παραμονή του Λιονέλ Μέσι στον σύλλογο κι έτσι, στράφηκε στις πωλήσεις, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το νέο συμβόλαιο του Πούλγκα.

Περίοδος «ξεσκαρταρίσματος» για την Μπαρτσελόνα. Η συνάντηση του Ζοάν Λαπόρτα με τον Χαβιέρ Τέμπας την περασμένη Πέμπτη (1/7) δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο Ισπανός επιχειρηματίας, με τον πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας, να γυρνάει την «πλάτη» στους Καταλανούς, ξεκαθαρίζοντας πως εξαιρέσεις δεν γίνονται για κανέναν.

Ως εκ τούτου, οι «μπλαουγκράνα» ξεκινούν τις περικοπές συμβολαίων, με αποτέλεσμα να έχει βγάλει στο σφυρί αρκετούς παίκτες, προκειμένου να φτάσει το όριο στους μισθούς που επιτάσσουν οι κανονισμοί της La Liga.

Σύμφωνα με τη «Marca» λοιπόν, για να χω«ρέσει» το νέο συμβόλαιο του Λίο, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί παίκτες που ο Ρόναλντ Κούμαν δεν έχει στα πλάνα του. Η πρώτη αναχώρηση από το «Καμπ Νόου» είναι γνωστή, με τον Τρινκάο να  ανακοινώνεται την Κυριακή (4/7) από τη Γουλβς.

Επόμενος στη σειρά για την έξοδο είναι ο Τζούνιορ Φίρπο, ο οποίος θα ενταχθεί στη Λιντς, με τους Καταλανούς να βάζουν στα ταμεία τους το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, οι επόμενοι στη λίστα των «μπλαουγκράνα» είναι οι Πιάνιτς και Ουμτιτί, που λαμβάνουν ετησίως περίπου 17 εκατ. ευρώ έκαστος.

Η θέληση της Μπαρτσελόνα να κρατήσει τον Αργεντινό σούπερ σταρ στο ρόστερ της είναι τόσο μεγάλη, που ψάχνει να δημιουργήσει ακόμη περισσότερο χώρο. Για την ακρίβεια, το υψηλό συμβόλαιο του Κουτίνιο, που ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ ετησίως, έχει οδηγήσει την Μπάρτσα στην αναζήτηση αγοραστή, ενώ δεν αποκλείεται και ο δανεισμός του.

Ακόμη, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν, όπως ο Μπρέθγουεϊτ, ο Αλενιά, ο Λανγκλέ ή ακόμη και ο Γκριεζμάν, ώστε να γίνει οικονομία για την ανανέωση του συμβολαίου του Μέσι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς