18.4 C
Athens

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Φινάλε με χάλκινο μετάλλιο στο Highlight για την Εθνική!

Ιδανικά ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Κυριακής (4/7), η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων, που διεξήχθη στη Μάλτα. Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος, το Highlight!

Η ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Ζωή Αγραφιώτη, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Κωνσταντίνα Φιλέντα, Ελένη Φράγκου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Βασιλική Μολόζη, Δέσποινα Ταμπακάκη, Γλυκερία Ταραζά και Γεωργία Ζώταλη, βαθμολογήθηκε με 83.4000 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία (91.6667 β.), το ασημένιο η Ισπανία (87.7333 β.) και το χάλκινο η Ελλάδα (83.4000).

Η προπονήτρια Ελεάνα Ασκοξυλάκη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη συνολική εμφάνιση της ομάδας μας σε αυτήΝ τη διοργάνωση, καθώς πρόκειται για κορίτσια που μετείχαν για πρώτη φορά σε αυτήν την κατηγορία στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται, πλέον, στις πέντε ή έξι πρώτες δυναμεις του αθλήματος στην Ευρώπη, στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πήγαμε καλά και στο Σόλο, με την Καράγγελου και στο Ντουέτο και στο Κόμπο και η πολύ καλή εμφάνιση επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας το μετάλλιο στο Highlight. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία για τη στήριξη και όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθειά μας».

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Highlight, πατώντας ΕΔΩ.

Έκτη η Καράγγελου στον τελικό του Ελεύθερου Σόλο

Την 6η θέση στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος στο Σόλο κατέκτησε η Ζωή Καράγγελου, το βράδυ την Κυριακής (4/7), τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων της Μάλτας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βαθμολογήθηκε με 83.5667 βαθμούς, εκτελώντας όμορφα το πρόγραμμά της και αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Ντάρια Κιρσάνοβα με 92.0000 βαθμούς, το ασημένιο η Ουκρανή Αναστασία Σολνατένκοβα με 89.5333 βαθμούς και το χάλκινο η Λευκορωσίδα Βέρα Μπούτσελ με 88.4333 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα, πατώντας ΕΔΩ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς