14.4 C
Athens

Έριξε τους τίτλους τέλους ο Πιτίνο: Δεν υπάρχει μέλλον για μένα, δεν θα συνεχίσω στην Εθνική

Ο Ρικ Πιτίνο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ μετά τον διασυρμό από την Τσεχία 97-72 στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Καναδά και την αποτυχία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Αμερικανός προπονητής δεν θα επιστρέψει καν στην Ελλάδα και θα αναχωρήσει από τον Καναδά για τις ΗΠΑ, όπου εργάζεται για το κολέγιο του Iona. Μάλιστα, γνωστοποίησε το φινάλε με την εξής ατάκα: «Ήταν μία και έξω αυτή η θητεία για μένα».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο 68χρονος τεχνικός παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Τσεχίας και ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με την Εθνική Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως η αποστολή της Εθνικής ομάδας επιστρέφει στην Ελλάδα, την Τρίτη (6/7), το απόγευμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου:

«Δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο. Μας πλήγωσε πέρα από την πολύ καλή Τσεχία και το ότι είχαμε μικρό χρόνο προετοιμασίας. Εκείνοι είναι μία έμπειρη ομάδα, που κυριάρχησε στα ριμπάουντ και είχε πολλές ασίστ. Η προσπάθεια υπήρχε, αλλά δεν παίξαμε καλά. Η Τσεχία ήταν πολύ καλύτερη, έπαιξε εξαιρετικά και με ένα στυλ που δεν είχαμε συνηθίσει. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό που είδαμε.

Θα πάμε πίσω και θα καταλάβουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό στυλ παιχνιδιού. Τα παιδιά εξελίχθηκαν, όπως ο Παπαγιάννης που έχασε τόσα κιλά και έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. Πετύχαμε πολλά σε αυτήν την πορεία, αλλά πολλά πρέπει να βελτιωθούν στο αναπτυξιακό επίπεδο για να έχουμε νέους Σπανούληδες και Παπαγιάννηδες. Τώρα έχουμε μόνο τον Ρογκαβόπουλο.

Δεν υπάρχει μέλλον για μένα. Δεν θα συνεχίσω στον πάγκο της Εθνικής. Είναι κάτι που μου παίρνει πολύ χρόνο. Μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω ομάδα στις ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιος θα είναι επικεφαλής της ομοσπονδίας. Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές στη χώρα, αγαπώ την Ελλάδα και τους παίκτες που προπόνησα, αλλά ήταν μία και έξω αυτή η θητεία για μένα.

Η Τσεχία κυριάρχησε στα ριμπάουντ και βρήκε ελεύθερα σουτ. Χάσαμε το ματς στην πρώτη περίοδο, όταν μας νίκησαν στο τρανζίσιον. Είχαν φοβερά ποσοστά στα σουτ, παρότι προέρχονταν από παράταση. Αυτό δείχνει πόσο έμπειρη ομάδα είναι. Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, αλλά και απογοητευμένοι. Θέλω να είμαστε απογοητευμένοι γιατί αυτό μας βοηθά να εξελιχθούμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς