18.9 C
Athens

Ευρωπαϊκό Τουρνουά Baseball: Η εθνική Ελλάδας επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία της Ευρώπης

Ο στόχος επετεύχθη. Η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Baseball της Λιθουανίας. Έτσι, η χώρα μας επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία των εθνικών ομάδων και από του χρόνου θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά ευρωπαϊκά μεγαθήρια όπως την Ολλανδία, την Ιταλία ή την Ισπανία.

Στη Λιθουανία η ομάδα μας έδειξε από την αρχή τις ικανότητές της. Στα παιχνίδια με την Πολωνία και την Ρουμανία κράτησε το μηδέν στην άμυνα, σκοράροντας ταυτόχρονα 21 φορές. Έτσι έφτασε στην τρίτη ημέρα να αντιμετωπίσει την Λιθουανία έχοντας ήδη εξασφαλίσει την θέση της στον τελικό. Το ίδιο και η Λιθουανία. Ο αγώνας αυτός ήταν ένα πρελούδιο του τελικού και αποδείχθηκε ίσως και ο καλύτερος αγώνας του τουρνουά. Η Λιθουανία με καλά χτυπήματα έφτασε να κερδίζει με 4-1 στο τέταρτο inning, και την Ελλάδα να απαντάει και να ισοφαρίζει στο πέμπτο. Στη συνέχεια η αντίπαλός μας ξαναπήρε κεφάλι με άλλα τρία runs κι έτσι φτάσαμε στο τελευταίο inning. H Ελλάδα προσέθεσε δύο ακόμη πόντους και γέμισε τις βάσεις. Μία αλληγορία όμως στο baserunning -τη στιγμή που ο τελευταίος Λιθουανός pitcher έστειλε ένα wild pitch- μας στέρησε ένα ακόμη run, ενώ προσέθεσε το δεύτερο out δίνοντας ταυτόχρονα και μεγάλα ψυχικά αποθέματα στους αντιπάλους μας για να τελειώσουν το παιχνίδι με 7-9.

Ο τελικός

Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ Ελλάδας και Λιθουανίας ήταν και η μοναδική ήττα της Εθνικής μας στο γήπεδο του Ουτένα. Την ημέρα του τελικού, παρά την ήττα της προηγούμενης αναμέτρησης, η ομάδα μας εμφανίστηκε αποφασισμένη να μην αφήσει περιθώρια στους Λιθουανούς. Έτσι στο έκτο inning το σκορ ήταν 7-0 υπέρ της χώρας μας. Στον όγδοο γύρο υπήρξε μία δυναμική απάντηση από τα ρόπαλα της Λιθουανίας που έβαλαν 3 runs, τελικά όμως δεν υπήρξε συνέχεια και το παιχνίδι τελείωσε 8-4. Έτσι, το κύπελο στολίστηκε με τα γαλανόλευκα χρώματα.

εθνική Ελλάδας baseball

Στο παιχνίδι (αλλά και σε όλο το τουρνουά) ξεχώρισε ο Δημήτρης Κούρτης και ως ροπαλιστής, αλλά και ως pitcher. Κάτι σαν τον Otani της Ελλάδας. Στα 6 innings που πέταξε το μπαλάκι έβγαλε 8 strikeout και περπάτησε μόλις δύο, ενώ στο ρόπαλο ήταν 3 στα 3 σημειώνοντας και solo Homerun.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Λιθουανοί διοργανωτές, παρά το γεγονός ότι μετέδιδαν όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος στο Youtube, αυτό δεν το έκαναν για τον τελικό, κι έτσι δεν είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε την σημαντικότερη νίκη της Εθνικής μας.

Πικρή γεύση

Δυστυχώς, το τουρνουά της Λιθουανίας άφησε πικρή γεύση στα χείλη των δύο γηγενών παικτών που έκαναν το ταξίδι μέχρι το Ουτένα, αλλά δεν συμμετείχαν σε κανέναν αγώνα. Από την άλλη δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε την τεράστια διαφορά δυναμικής που έχουν οι Ελληνοαμερικανοί παίκτες, γεγονός που δείχνει πόση δουλειά πρέπει να κάνουμε εντός Ελλάδος με στόχο κάποια στιγμή να παρατάξουμε μία εθνική ομάδα που θα έχει ως βασικό της κορμό γηγενείς παίκτες, με τους Ελληνοαμερικανούς να προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνει την εθνική μας αχτύπητη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς