18 C
Athens

Γκραν Πρι Αυστρίας: Νίκη… μονορούφι για τον εξαιρετικό Μαξ Φερστάπεν!

Την τρίτη διαδοχική νίκη του και πέμπτη στη φετινή σεζόν της Formula 1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στο Γκραν Πρι Αυστρίας. Αυτή ήταν και η δεύτερη σερί επικράτηση του Ολλανδού στην πίστα του Σπίλμπεργκ, μετά από εκείνη της περασμένης Κυριακής στο επονομαζόμενο Γκραν Πρι Στυρίας.

Ο οδηγός της Red Bull, ο οποίος πήρε και τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, άφησε στην δεύτερη θέση τον Βάλτερι Μπότας με Mercedes, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Λάντο Νόρις με McLaren. Από την πλευρά του, ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον κατετάγη τέταρτος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον 32 βαθμούς πίσω από τον Φερστάπεν στην κατάταξη των οδηγών.

Ο Φερστάπεν δεν αντιμετώπισε καμία πραγματική απειλή. Μάλιστα έκανε ένα επιπλέον pit stop 10 γύρους, πριν το τέλος, «γράφοντας» τον ταχύτερο γύρο και ολοκλήρωσε ένα πρώτο «grand slam weekend», με pole, ταχύτερο γύρο και νίκη.

Παρά την έντονη πίεση από τον Νόρις, ο οποίος κέρδισε την αναγνώριση: «Driver Of The Day», ο Bottas κράτησε τη δεύτερη θέση. Ο Χάμιλτον έμεινε τέταρτος, αλλά έπεσε από 18 στους 32 πόντους πίσω από τον Verstappen στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Η Red Bull θα μπορούσε να είχε μια ακόμη καλύτερη μέρα, αν ο Σέρχιο Πέρες δεν είχε τόσο έντονο αγώνα σε μία προσπάθεια να κλέψει την τρίτη θέση από τον Νόρις. Ο οδηγός από το Μεξικό βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα ο Norris να πάρει ποινή πέντε δευτερολέπτων. Ωστόσο, ο Πέρες έβγαλε εκτός πίστας τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ και πήρε το ίδιο πέναλτι.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ ο Perez τερμάτισε πέμπτος, είναι τελικά έκτος με πέμπτο τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari.

Οι Ρικιάρντο (McLaren), Λεκλέρ (Ferrari), Γκασλί (AlphaTauri) και Αλόνσο (Alpine) κλείνουν τη δεκάδα.

Κατάταξη Γκραν Πρι Αυστρίας

F1 βαθμολογία οδηγών

ΠΗΓΗnewsauto.gr
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς