21.7 C
Athens

Kόπα Αμέρικα: Κολομβία και Αργεντινή «τσέκαραν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά

Μετά τις προκρίσεις των Βραζιλία και Περού, Αργεντινή και Κολομβία «τσέκαραν» κι αυτές το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα χάριν στις χθεσινές τους νίκες απέναντι σε Εκουαδόρ και Ουρουγουάη αντίστοιχα.

Οι Κολομβιανοί σε ένα κλασσικό λατινοαμερικάνικο ντέρμπι απέναντι στην παρέα του Σουάρες και του Καβάνι ήταν αυτοί που… επέζησαν από τη διαδικασία των πέναλτι λόγω της ηγετικής παρουσίας του Οσπίνα που κατέβασε ρολά κι έστειλε την ομάδα του στους «4» πάνω στην Αργεντινή του Λίο Μέσι.

Η κανονική διάρκεια πέρα από έντονα μαρκαρίσματα και πολλά νεύρα δεν μας χάρισε κάτι το αξιόλογο και εύλογα το ματς οδηγήθηκε στην ρωσική ρουλέτα, καθώς θυμίζουμε ότι η παράταση «ενεργοποιείται» μόνο στον τελικό της διοργάνωσης. Αποκλεισμός με κάτω το κεφάλι για την ομάδα του Ταβάρες, άλλη μία επιτυχία μετά το κάζο του 2019 στα γήπεδα πάλι της Βραζιλίας.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η παρέα του Λίο Μέσι καθάρισε άνετα τη μπουγάδα απέναντι στο φιλόδοξο αλλά αρκετά άστοχο Εκουαδόρ, που είχε τις ευκαιρίες του αλλά τελικά αποχώρησε με ήττα κι ως εκ τούτου αποκλεισμό (3-0).

Σκόρερ για την Αλμπισελέστε που δείχνει πιο ώριμη από ποτέ στον δρόμο για το τελικό οι Ροντρίγκο Ντε Πολ (41′), Λαουτάρο Μαρτίνες (84′) και Λίο Μέσι για το κερασάκι στην τούρτα στο 93′. Δύο ασίστ και ένα γκολ (αλλά τι γκολ!) για τον μάγο του ποδοσφαίρου, ο οποίος κυκλοφορεί ως ελεύθερος από το βράδυ της Πέμπτης…

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Βραζιλία – Χιλή: 1-0 (Πακετά 47′)

Περού – Παραγουάη: 3-3 κ.δ. (4-3 πεν.): (Γκόμες 11′, Λαπαντούλα 21′, Μπενεβέντο 41′, Αλόνσο 54′, Γιοτούν 81′, Άβαλος 90′)

Ουρουγουάη – Κολομβία: 0-0 κ.δ. (2-4 πεν.)

Αργεντινή – Εκουαδόρ: 3-0 (Ντε πολ 41′, Μαρτίνες 84′, Μέσι 93′).

Στα ημιτελικά θα βρεθούν:

Αργεντινή – Κολομβία (7/07)

Βραζιλία – Περού (8/07)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς